Info utile

Noutati RCA
Cum calculez/reinnoiesc polita rca?
Cum platesc polita rca?
Cum primesc polita rca?
Alte intrebari despre rca?
Cum intru in contact cu voi?
 • Sunt necesare completarea tuturor datelor pentru afisarea ofertelor RCA?

  Ofertele rca se genereaza prin sisteme informatice conectate la mai multe entitati: asiguratori, baza de date a istoricului auto. Toate informatiile sunt necesare pentru afisarea tarifului corect. Tarifele pentru rca, conform legisletiei romane trebuie sa fie peste tot la fel. Daca difera tariful cel mai probabil unele date nu au fost introduse corect.

 • Sunt in siguranta datele oferite voua?

  Datele oferite sunt in deplina siguranta. De peste 12 ani investim constant in securitatea IT astfel incat totul sa decurga bine. Suntem inregistrati si autorizati de entitatea guvernamentala ce se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal si respectam toate normele europene legate de prelucrarea si siguranta datelor cu caracter personal.

 • Ce inseamna polita rca in original?

  Politele sunt emise electronic si sunt disponibile verificarii in baza de date AIDA, fost cedam. Aida inseamna Administrare Istoric Date Asigurati si poate fi accesata la https://www.aida.info.ro

 • Cum se poate achita rca-ul la voi pe site?

  Se poate achita numerar sau online. In ambele cazuri, imediat dupa plata ai polita in format digital. Cash poti plati fie la statiile de plata SelfPay (peste 3000 in tara-in Bucuresti sunt in magazinele Mega Image), fie la punctele Pay Point (peste 12.000 in tara- ele sunt in cadrul magazinelor de proximitate-sunt semnalizate cu sigla Pay Point de regula pe usa de la intrare). Metoda de plata o alegi dupa alegerea asiguratorului.

 • Cum se livreaza rca-ul comandat la voi?

  Rca-ul se livreaza instant, pe email si in cont, daca toate datele introduse sunt corecte, acest lucru se intampla cam in 85% din cazuri. Pentru restul de 15%, emiterea se face manual, cam in 30 minute de luni pana vineri de la 9-18 si in aproximativ 90 min de luni pana vineri de la 18 la 22, sambata si duminica in intervalul 9-22 si in cadrul sarbatorilor legale. Politele care nu se emit automat pana la ora 22 se emit manual incepand cu ora 9 a zilei urmatoare. Rca-ul electronic poate fi printat si aratat autoritatilor in cazul unui control. Dovada posesiei unui rca valabil se face prin orice mijloc disponibil: pdf in telefon, print pe orice foaie a rca-ului. Noi livram gratuit un exemplar prin Posta Romana, la cerere. Acesta va ajunge direct in casuta postala, nu este necesara deplasarea la oficiul postal. Este posibila si livrarea prin curier contra cost. De asemenea persoanele din Bucuresti pot merge in agentiile noastre pentru print gratuit. Asiguratorii, de asemenea au obligatia sa va printeze un exemplar la cerere.

 • Ma anuntati cand expira rca-ul?

  Da, va anuntam din timp prin email. Daca se modifica datele de contact va rugam sa le actualizati in sectiunea contul meu, altfel mesajele noastre nu au cum sa ajunga la dvs.

 • Ce este sistemul de bonus malus?

  Este sistemul prin care se bonuseaza clientii fara daune si se pedepsesc cei care provoaca daune printr-o majorare. Atentie clasa maxima de bonus este acum B8 fata de B14 cat era inainte. B8 inseamna o reducere de 50% din tariful de baza , iar M8 inseamna o majorare de 80%. B0=tariful de baza, B1-5%,B2-10%, B3-15%, B4-20%, B5-25%,B6-30%, B7-40%, B8-50%.

 • Ce acopera polita rca?

  Rca-ul acopera daune materiale, vatamari corporale si daune morale in limita sumei asigurate, provocate tertilor. Atentie, o terta persoana este si ocupantul unei masini care , spre exemplu loveste un copac. Aceasta persoana poate cere asiguratorului plata despagubirilor pentru eventualele vatamari corporale si daune morale. Daunele morale sunt acele daune care rezulta din vatamarile corporale, ca spre exemplu faptul ca in urma unui accident un anumit membru nu a mai putut fi folosit la capacitatea maxima..

 • Ce fac in caz de dauna?

  Daca este o dauna usoara, maxim 2 masini implicate, va intelegeti asupra vinovatului si nu exista vatamari corporale se completeaza cu atentie constatul amiabil, se face schimb de numere de telefon, se ia o copie dupa rca si pagubitul anunta cat mai repede asiguratorul pentru a face programarea la deschiderea dosarului de dauna. Pe site-ul asiguratorului gaseste numerele de telefon actualizate unde trebuie sa suni. In cazul daunelor mai grave sau cand nu se inteleg partile trebuie facut proces verbal la politie urmat de procedura de mai sus.

 • In cat timp intra in vigoare un rca?

  Cel mai devreme din ziua urmatoare incheierii politei, cu exceptia masinilor in vederea inmatricularii unde la anumiti asiguratori poate incepe din momentul incheierii.

 • Soferul vinovat era sub influenta alcoolului. Voi primi despagubiri de la asiguratorul sau?

  Da, indiferent ca era sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor, asiguratorul trebuie sa despagubeasca. La urma urmei dvs nu aveti nici o vina.

 • Autorul accidentului fuge sau e necunoscut. Ce fac?

  Daca fuge de la locul accidentului luati-i numarul de inmatriculare si raportati in maxim 24 de ore la politie. Veti fi despagubit. Daca insa va gasiti masina lovita in parcare si autorul e necunoscut va trebuie sa va reparati dvs masina.

 • Cum intru in contact cu pint.ro?

  Scrie-ne la contact@pint.ro sau pe facebook. Raspundem de luni pana vineri in maximim 30 de minute in intervaul 9-18 si poate dura putin mai mult in afara acestuia.Raspundem repede chiar si in afara intervalului de lucru. Cu cat ne dai mai multe informatii despre cum putem fi de folos cu atat mai bine.

 • Pe ce perioada se poate incheia rca-ul?

  Pe multiplu de cate o luna, pana la maxim 12 luni. Online se poate incheia pe 1, 2, 3, 6, 9 sau 12 luni. Pentru alte perioade mergeti in agentiile noastre sau ale asiguratorilor.

 • Care e ultima zi valabila a politei?

  Cea trecuta pe contractul de asigurare. Exemplu, daca scrie ca expira pe 12.12.2017 inseamna ca 12 decembrie este ultima zi asigurata. La ora 23:59 din data de 12 decembrie rca-ul expira.

 • Pot plati polita direct curierului?

  Livram polita electronic, ca atare nu mai e nevoie de curier. Daca vrei sa platesti cash ai 2 solutii rapide plata, la statiile de plata SelfPay ( In Bucuresti sunt in toate magazinele Mega Image) sau la punctele Pay Point (peste 12.000 in toata tara). Imediat dupa plata emitem polita. Poti alege sa iti trimitem si noi un exemplar printat prin posta, insa legal e suficient sa arati rca-ul de pe telefon, sa il printezi pe o foaie a4 normala. Ca atare nu se mai poate plati direct curierului.

 • Ce este certifical de daunalitate?

  Este un document pe care il poti obtine de la BaaR (detalii pe www.baar.ro) sau de la ultimul asigurator unde ai avut rca-ul si consta intr-o certificare a existentei sau lipsei daunelor pentru o anumita perioada de timp.

 • Am vandut masina. Rca-ul inca era valabil. Pot recupera banii pentru el?

  Daca ai vandut masina, ai rca inca valabil si nu a fost folosit pentu plata vreunor pagube, poti recupera prima de asigurare pe perioada ramasa neasigurata. Ai nevoie de rca, contractul de vanzare cumparare sau factura de vanzare, adeverinta de la fisc ca a fost radiata masina. Cu aceste documente contacteaza asiguratorul sa-ti dea banii inapoi.

 • De ce se cere dovada inregistrarii fiscale pentru rca-ul in vederea inmatricularii?

  Este o cerinta conform legislatiei in vigoare si nu se poate emite polita fara ea, cu exceptia masinilor noi, neridicate de la dealer.

 • De ce se cere mai nou numele soferului?Numai el poate conduce?

  De curand asiguratorii cer numele soferului, cnp-ul , seria si numarul de la cartea de identitate. Poate insa sa conduca oricine masina.

 • Noutati clasa bonus malus persoane fizice.

  Daca aveti mai multe masini pe persoana fizica, la reinoire toate vor avea cea mai favorabila clasa de bonus dintre toate masinile detinute. De asemenea la cumpararea uneia noi, aceasta va avea cea mai favorabila clasa de bonus deopotriva.

 • Ce este decontarea directa?

  Cumparand aceasta optiune, in cazul in care sunteti lovit de un tert, puteti folosi propriul dvs asigurator rca pentru a va plati dauna. Este o optiune care este disponibila online contra unui tarif suplimentar. Atentie este valabila doar pentru daune materiale.

 • Am comandat polita si am observat o greseala. Ce fac?

  Se mai intampla. De multe ori apare un alt numar auto pe polita pentru ca in baza de date a asiguratorului apare de regula vechiul numar auto al aceleiasi masini.Vom corecta datele. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o poza a talonului masinii. In tot acest timp polita este valabila desigur.

Nu am gasit rezultate


Intrebare:
Adresa ta de email