Info utile

Cum calculez/reinnoiesc polita rca?
Cum platesc polita rca?
Cum primesc polita rca?
Alte intrebari despre rca?
Alte intrebari despre alte produse?
Cum intru in contact cu voi?
Cauta:
 • Sunt necesare completarea tuturor datelor pentru afisarea ofertelor RCA?

  Ofertele rca se genereaza prin sisteme informatice conectate la mai multe entitati: asiguratori, baza de date a istoricului auto. Toate informatiile sunt necesare pentru afisarea tarifului corect.

 • Sunt in siguranta datele oferite voua?

  Datele oferite sunt in deplina siguranta. De 10 ani investim constant in securitatea IT astfel incat totul sa decurga bine. Suntem inregistrati si autorizati de entitatea guvernamentala ce se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal.

 • Ce inseamna polita rca in original?

  De cativa ani politele rca se emit in sistem electronic. Acest lucru inseamna ca originalul este un pdf, pentru cei mai putini avizati, un document care poate fi printat. Printarea se poate face pe orice fel de foaie. De asemenea exista o baza de date unde se vede clar daca o masina are rca valabil. Dovada rca-ului valabil se face prin orice metoda, print, afisarea rca-ului pe telefonul mobil, tableta.

 • Cum se poate achita rca-ul la voi pe site?

  Se poate achita cash sau online. Pentru a achita cash se da comanda alegand plata cash la aparatele zebra pay. Acestea sunt niste aparate usor de folosit si localizat.Sunt aproximativ 2000 in toata tara, la ele se pot plati diverse servicii, facturi. In Bucuresti sunt in aproape toate magazinele Mega Image. Dupa plasarea comenzii se va primi un cod care se va introduce la aparat. Se introduc banii si polita se va primi rapid pe email si in cont. De cele mai multe ori acest lucru se intampla pana la parasirea magazinului. Plata online se face in siguranta direct pe site. Polita se primeste instant. Polita se poate printa sau folosi de pe telefon. Oricum noi vom trimite, gratuit, un exemplar printat prin Posta Romana. Atentie va sosi direct in cutia postala. Nu trebuie mers la oficiul postal. In ambele cazuri nu trebuie sa mai astepti curierul.

 • Cum se livreaza rca-ul comandat la voi?

  Rca-ul se livreaza instant, pe email si in cont, daca toate datele introduse sunt corecte . Acesta poate fi printat si aratat autoritatilor in cazul unui control. Dovada posesiei unui rca valabil se face prin orice mijloc disponibil: pdf in telefon, print pe orice foaie a rca-ului. Noi livram gratuit un exemplar prin Posta Romana. Acesta va ajunge direct in casuta postala, nu este necesara deplasarea la oficiul postal. Este posibila si livrarea prin curier contra cost. De asemenea persoanele din Bucuresti pot merge in agentiile noastre pentru print gratuit. Asiguratorii, de asemenea au obligatia sa va printeze un exemplar la cerere.

 • Ma anuntati cand expira rca-ul?

  Da, te anuntam din timp atat pe email cat si prin sms. De asemenea daca se modifica vreo data de contact, ar fi bine sa ne anunti ca sa putem anunta pe cine trebuie. Instiintarile se fac automat, ca atare nu ne putem asuma nici o raspundere daca vei circula fara rca valabil daca ceva a mers prost in instiintare. Mici sanse, insa se poate intampla.

 • Ce este sistemul de bonus malus?

  Este sistemul care premiaza pe cei care nu au provocat daune si penalizeaza pe cei care creaza daune. Atentie, de la aparitia unei daune pana la modificarea clasei de bonus malus poate trece si peste 12 luni. Clasa de bonus malus este mentionata pe contactul rca in partea de jos. De curand exista 8 clase de bonus fata de 14 cate erau inainte si 8 clase de malus. Reducerea si penalizarea maxima din tariful de baza este de 32 %.

 • Inainte aveam bonus 14 si acum am bonus 8. Nu am provocat nici o dauna. Ce se intampla?

  De la finalul anului trecut este un nou sistem de bonus malus. Clasa maxima de bonus este 8, deci nu este nici o greseala. Oricine avea peste b8 inainte acum are b 8, adica maximul.

 • Ce acopera polita rca?

  Rca-ul acopera daune materiale, vatamari corporale si daune morale in limita sumei asigurate, provocate tertilor. Atentie, o terta persoana este si ocupantul unei masini care , spre exemplu loveste un copac. Aceasta persoana poate cere asiguratorului plata despagubirilor pentru eventualele vatamari corporale si daune morale. Daunele morale sunt acele daune care rezulta din vatamarile corporale, ca spre exemplu faptul ca in urma unui accident un anumit membru nu a mai putut fi folosit la capacitatea maxima..

 • Ce fac in caz de dauna?

  Daca este o dauna usoara, maxim 2 masini implicate, va intelegeti asupra vinovatului si nu exista vatamari corporale se completeaza cu atentie constatul amiabil, se face schimb de numere de telefon, se ia o copie dupa rca si pagubitul anunta cat mai repede asiguratorul pentru a face programarea la deschiderea dosarului de dauna. Pe site-ul asiguratorului gaseste numerele de telefon actualizate unde trebuie sa suni. In cazul daunelor mai grave sau cand nu se inteleg partile trebuie facut proces verbal la politie urmat de procedura de mai sus.

 • In cat timp intra in vigoare un rca?

  Cel mai devreme din ziua urmatoare incheierii politei, cu exceptia masinilor in vederea inmatricularii unde la anumiti asiguratori poate incepe din momentul incheierii.

 • Ce contine contractul de asigurare Rca?

  Cuprinde 2 parti: -partea de jos pentru circulatia in Romania -partea de sus, documentul international de asigurare care este valabil in toate tarile care nu sunt bifate cu X. Atentie unele tari sunt intr-un cadran. Daca nu sunt bifate cu X, este permis accesul in acele tari.

 • Soferul vinovat nu detinea un rca valabil. Ce fac in acest caz?

  Pentru inceput trebuie sa stiti ca veti fi platit de un fond de protectie. Adreseaza-te Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru mai multe detalii.

 • Soferul vinovat era sub influenta alcoolului. Voi primi despagubiri de la asiguratorul sau?

  Da, indiferent ca era sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor, asiguratorul trebuie sa despagubeasca. La urma urmei dvs nu aveti nici o vina.

 • Autorul accidentului fuge sau e necunoscut. Ce fac?

  Daca fuge de la locul accidentului luati-i numarul de inmatriculare si raportati in maxim 24 de ore la politie. Veti fi despagubit. Daca insa va gasiti masina lovita in parcare si autorul e necunoscut va trebuie sa va reparati dvs masina.

 • Inainte ma sunati sa-mi spuneti ca expira polita. Acum de ce nu mai faceti asa?

  Acum trimitem doar sms si mail. Piata de rca a trecut prin schimbari profunde de la mijlocul anului 2016, comisioanele au scazut cu aproximativ 50 % si nu ne mai permitem sa telefonam. E nevoie sa automatizam cat mai mult ca la finalul zilei sa fie toata lumea multumita. Ne pare rau de asta dar sunt sigur ca ne intelegi.Oricum bazeaza-te pe sms, mail si pe un site simplu care te ajuta sa reinoiesti in 3 minute.

 • Care e cea mai simpla varianta sa intru in contact cu voi?

  Scrie-ne pe mail la contact@pint.ro. De regula raspundem in maxim 30 minute. Asta daca nu gasesti raspunsul aici. Foloseste unealta noastra de cautare in intrebarile frecvente.

 • Pot face rca pe o luna , doua, trei online?

  Ca sa fim aici avem chirii de plata, salarii si cu rca-urile pe mai putin de 6 luni luni nici plata unui angajat care apasa butonul send de la email nu am putea-o plati. Ca atare ca sa-ti oferim servicii decente, asigurarea pe 1 luna, doua , trei nu se poate face online. Mergeti in agentiile noastre sau direct la asiguratori si puteti rezolva. Fara suparare.

 • E mai breaz un asigurator fata de altul? Ce sa aleg?

  Toti asiguratorii sunt autorizati de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Toate sumele asigurate sunt la fel. Ca atare daca nu ai simpatii sau antipatii deosebite atat timp cat sunt pe site, toti asiguratorii sunt autorizati. Alege ce crezi ca e mai bine pentru tine.

 • Am platit online si nu am primit polita. De ce?

  Avem un sistem automat de validare a datelor conectat cu cel al asiguratorilor si al politiei. Daca orice data nu a fost introdusa cum trebuie polita se va emite manual. De regula in maxim 30 minute in intervalul de lucru si dimineata la prima ora de lucru daca ai dat comanda in afara intervalului de lucru.Acelasi lucru se intampla si in zilele libere legale. Atentie si la data intrarii in valabilitate. Ultima zi valabila a politei vechi nu poate fi prima zi a politei noi.

 • Care e ultima zi valabila a politei?

  Cea trecuta pe contractul de asigurare. Exemplu, daca scrie ca expira pe 12.12.2017 inseamna ca 12 decembrie este ultima zi asigurata. La ora 23:59 din data de 12 decembrie rca-ul expira.

 • De ce nu mai pot plati ramburs curierului?

  De curand nu mai acceptam aceasta metoda de plata. Cash poti plati la niste aparate simplu de folosit si multe. De ce nu mai acceptam? 1.Pentru ca politele rca odata emise nu se mai pot anula si am avut lunar cazuri cand si cu vechi clienti nu am mai vazut banii pe ele si a trebuit sa le platim noi. 2. Curieratul e scump si piata de rca a trecut prin niste transformari radicale din vara lui 2016, scaderi de comisioane de 50 % care nu ne mai permit trimiterea gratuita prin curier. Oricum convigete-te ca e simplu sa platesti cash sau online. Primesti polita imediat si e perfect valabila. O poti printa sau poart-o in telefon. Oricum noi trimitem un exemplar gratuit prin posta, direct in casuta ta.(mai ecologic si mai ieftin). Si nu uita, cel mai important e sa nu folosesti rca-ul.

 • Am vandut masina?Am rca inca valabil. Ce fac?

  Daca ai vandut masina, ai rca inca valabil si nu a fost folosit poti recupera prima de asigurare pe perioada ramasa neasigurata. Ai nevoie de rca, contractul de vanzare cumparare sau factura de vanzare, adeverinta de la fisc ca a fost radiata masina. Cu aceste documente contacteaza asiguratorul sa-ti dea banii inapoi.

 • Am cumparat o masina. Pot folosi rca-ul vechiului propritar?

  Nu. Ai obligatia sa inmatriculezi masina in termen de 30 zile.Fa-ti rca pe numele tau cat mai repede cu putinta. Atentie, ca sa inchei rca pe numele tau inainte trebuie inregistrata masina la fisc. Asiguratorii ne cer aceasta dovada ca sa-ti putem emite polita.

 • Rca in vederea inmatricularii. Ce documente am nevoie pt rca?

  Asiguratorii ne cer dovada faptului ca ai inceput demersurile de inmatriculare. Prin urmare avem nevoie de dovada inregistrarii la fisc. Daca masina e noua, e suficienta factura.

 • De ce se cere mai nou numele soferului?Numai el poate conduce?

  De curand asiguratorii cer numele soferului, cnp-ul , seria si numarul de la cartea de identitate si numarul de la pantofi. Nu, ultimul inca nu. Poate insa sa conduca oricine.Ce se cere este practic soferul principal. Se va crea o baza de date, banuiesc sa se vada cati dintre cei care cauzeaza accidente sunt aceeasi cu asiguratul. Deci avem nevoie de aceste date.

 • Nu functioneaza ceva pe site. Ce fac?

  Am aprecia daca ne-ai scrie pe mail la contact@pint.ro.

 • Am ales ridicarea din agentiile voastre. Gasesc polita acolo?

  Nu, ea se emite cand ajungi acolo.Dureaza putin. De ce? Sunt clienti care au uitat sa ajunga si politele rca nu se pot anula.

 • Pint.ro e fostul rca-ieftin.ro?

  Suntem tot noi, aceeasi oameni care au inceput in 2006. Am schimbat denumirea ca sa punem inregistra marca si sa-ti putem oferi si alte produse nu numai rca.Suntem o companie romaneasca, oameni tineri si dornici sa facem lucruri bune si bine.Chiar la noi in Romania. Utopic, nu? Asa am zis si noi. Noroc ca suntem tineri. :)

 • Unde pot plati cash rca-ul?

  In toate agentiile noastre. Le vezi la contact. Dupa ce dai comanda rca si alegi sa achiti la aparatele Zebra Pay, poti plati la ele. E simplu si sunt multe. In Bucuresti cam la toate Mega-Image-urile. La sectiunea de plata vezi locatiile sau la adresa http://www.zebrapay.ro/Locations Arata ca un soldatel de regula la intrarea in magazine. 5 clickuri si ai platit. Atentie preferabil sa ai bani ficsi caci aparatul nu da rest decat in cod de bare cu care poti achita alte lucruri tot la aparat: facturi, reincarcare cartele, etc. Ps dar tot suntem in secolul 21, acum lumea platesc online, e la moda. Plateste si tu in siguranta. Ps 2 in ambele variante primeste polita rapid. Si nu mai stai dupa curierul care intarzie ca e viscol, canicula sau Blackfriday, ori cine stie ce sarbatoare.

Nu am gasit rezultate

Nu ai gasit raspunsul? Trimite-ne intrebarea ta.


Pintilie Broker de Asigurare    Pint.ro

Pintilie Broker de Asigurare este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr: 11495. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii nr. 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal, asa cum este prevazut in Termenii si conditiile de utilizare ale site-ului. Incheierea de asigurari este un serviciu oferit de catre RCA Ieftin/Pintilie Broker de Asigurare, societate inregistrata si autorizata de “Autoritatea de Supraveghere Financiara” sub nr RBK-569, cu respectarea Termenilor si conditiilor de incheiere a asigurarilor.
Toate drepturile rezervate RCA Ieftin © 2006 – 2017

gandac