Subscrierile grupului Eureko au fost sustinute de cresterile de pe segmentul sanatate din 2010, care a avansat cu 16%

 

Postat de Vlad Alin Andreescu () in data de 2012-03-28 14:47:49

Grupul Eureko a inregistrat, la nivel mondial, in 2010 rezultate financiare peste asteptari, in conditiile in care s-a concentrat asupra reducerii complexitatii operatiunilor, dar si a costurilor, potrivit unui comunicat de presa al asiguratorului.
Primele brute subscrise inregistrate la nivel de grup au crescut usor (+1%) si au atins 19,85 miliarde euro. Rezultatul a fost sustinut de primele brute subscrise aferente asigurarilor de sanatate, care au inregistrat un avans de 16%, la 12,28 miliarde euro.
Profitul net al grupului olandez a fost de 1,22 miliarde euro, in scadere cu 12% fata de rezultatul net raportat in 2009 (1,38 miliarde euro). Rezultatul a fost sprijinit atat in 2009 cat si in 2010 de intelegerea cu guvernul polonez privind Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU) S.A. Profitul inainte de taxe din activitati curente a urcat cu 38%, la 504 milioane euro.
Costurile structurale au fost reduse cu 268 mil. euro
Eureko a continuat si in 2010 strategia de imbunatatire a produselor si serviciilor de asigurari oferite, de reducere a costurilor si de simplificare a produselor. Astfel, costurile structurale au fost reduse la nivel de grup cu 268 milioane de euro, in ultimii doi ani, tinta pentru 2011 fiind de 300 de milioane de euro.
Activele grupului au ajuns la 93,94 miliarde euro, in crestere cu 1% fata de 2009. Rata solvabilitatii era de 220% la finele lui 2010.
La nivel de grup, 2009 si 2010 au fost considerati ani de tranzitie, in contextul in care criza financiara a pus presiune asupra afacerilor Eureko.
S&P a confirmat ratingul 'A+'
Totusi, la finele anului trecut S&P a confirmat ratingul 'A+' de contrapartida pe termen lung si pe cel privind soliditatea financiara a principalelor entitati ale grupului, precum si ratingul 'A-' al holding-urilor. De asemenea, Standard & Poor's a imbunatatit, de la negativa la stabila, perspectiva ratingului atribuit principalelor entitati si holding-urilor afiliate asiguratorului olandez Eureko Group.
Decizia agentiei de evaluare financiara a subliniat istoricul foarte bun al Eureko Group in atingerea tintelor si indeplinirea rezultatelor promise, precum si opinia buna privind strategia de management si de guvernanta corporativa a grupului.
Astfel, Eureko Group este in acest moment singurul grup olandez de asigurari si pensii al carui rating nu a fost redus de catre S&P, de la inceputul crizei.