Grupul AXA doneaza 1 milion de dolari Japoniei

 

Postat de Catalin Poenescu () in data de 2012-03-28 14:37:21

Grupul francez AXA, lider mondial in industria serviciilor de protectie financiara, a donat Japoniei 1 milion de dolari. Compania membra a Grupului AXA din Japonia, AXA Life Japan, a creat un fond de peste 600.000 de dolari, in acelasi scop, a anuntat compania intr-un comunicat. 
Compania AXA are in Japonia peste 8.000 de angajati si isi doreste sa se ocupe de siguranta angajatilor si sa continue sa ofere cele mai bune servicii clientilor sai din Japonia.
“Proportiile acestui dezastru uman ne reamintesc de importanta responsabilitatii pe care o avem in fata tuturor celor implicati – angajati, familie, clienti, distribuitori, parteneri de afaceri si intreaga comunitate”, mentioneaza reprezentantii Grupului AXA.
AXA Life Japan trimite echipe de la sediul central catre zonele afectate, pentru a ajuta la refacerea locuintelor si a oferi in cel mai scurt timp ajutor oamenilor care au mare nevoie de el in aceasta perioada.
Echipele AXA Japonia se concentreaza pe indeplinirea nevoilor imediate ale clientilor. Astfel, a fost creata optiunea de amanare cu 6 luni a platii primelor esalonate, pentru a asigura sprijin clientilor cu dificultati financiare. De asemenea, la birourile din Saporro si Tokyo a fost deschisa o linie telefonica gratuita, la care clientii primesc informatii si le sunt platite cat mai repede sumele de rascumparare.
Compania Axa Life Insurance, sucursala locala a grupului francez ofera persoanelor fizice si juridice o gama de produse de asigurari de viata, incluzand economii pentru pensii, protectie personala si asigurari de sanatate.
Grupul AXA este lider mondial in industria serviciilor de protectie financiara, avand 216.000 de angajati, 96 de milioane de clienti in 57 de tari. Brandul AXA a fost creat in 1985 in Franta ca rezultat al fuziunii companiilor Mutuelles Unies si Drouot in 1982. Pe parcursul anilor, AXA si-a extins operatiunile in America de Nord in 1991 si in Asia incepand cu anul 1995. La finalul anului 2010, veniturile (conform IFRS) au insumat 90,9 miliarde de euro, iar valoarea veniturilor din activitatea de baza a fost de 3,8 miliarde euro.