Generali negociaza un joint venture cu banca rusa VTB

 

Postat de Vlad Alin Andreescu () in data de 2012-03-28 13:59:58
Grupul italian Assicurazioni Generali SpA negocieaza formarea unui joint venture cu banca rusa VTB prin care sa vanda asigurari in Rusia, potrivit declaratiilor presedintelului grupului italian de asigurari, citat de Wall Street Journal.
“Purtam discutii cu VTB pentru formare unui joint venture pe piata din Rusia si nu avem in vedere doar sectorul asigurarilor”, a declarat Giovanni Perissinotto (foto), potrivit MF-Dow Jones.
El a adaugat ca spera ca intelegerea sa fie incheiata cat mai curand si ca si-ar dori sa detina 51% din noul grup.
Giovanni Perissinotto a mai afirmat c? asiguratorul rus Ingosstrakh ar putea fi, de asemenea, implicat in acest joint venture, dar a refuzat sa ofere mai multe informatii. “Nu vreau sa ofer mai multe informatii deoarece suntem inca in stadiul de negociere”, a explicat presedintele asiguratorului italian.
Declaratiile lui Giovanni Perissinotto vin in contextul in care un ziar din Rusia a scris despre aceste negocieri la inceputul saptamanii.
Generali, al treilea mare asigurator din Europa, s-a extins in ultimul timp destul de mult in Europa Central? ?i de Est, printr-un joint venture cu compania ceha de investitii PPF.
La inceputul anului, asiguratorul italian a investiti aproximativ 230 milioane de euro in banca VTB, preluand 10% din actiunile institutiei financiare.