Veniturile Allianz-Tiriac au scazut cu 7% in T1

 

Postat de Catalin Poenescu () in data de 2012-03-28 14:03:59

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru al anului 2011 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 256,4 milioane de lei, in scadere cu 7%, comparativ cu subscrierile de 277 milioane de lei venituri din prime brute subscrise in aceeasi perioada din anul anterior.
Profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), ramane pe teritoriul pozitiv, inregistrand o valoare de circa 3 milioane de lei.
„Realizarile din primul trimestru sunt in linie cu asteptarile noastre. Am inregistrat o crestere a veniturilor pentru intreg portofoliul non-auto, iar aceasta evolutie reduce gradul de dependenta a rezultatelor noastre de activitatea de asigurari auto. In ceea ce priveste profitabilitatea, vedem primele semnale de imbunatatire a rezultatelor operationale pe clasele de asigurari auto, ca urmare a intaririi politicii de subscriere prudentiala a riscurilor aferente asigurarilor Casco si RCA”, a declarat Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.
In primele trei luni din 2011, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 231,7 milioane de lei, cu aproape 9% mai putin decat in acelasi interval din 2010.
Scaderea a fost generata exclusiv de evolutia claselor de asigurari Casco si RCA, care impreuna au contabilizat un nivel al subscrierilor de 165,2 milioane de lei in primele 3 luni din 2011, cu 31 milioane lei mai putin decat in primul trimestru al anului anterior.
Influenta asupra veniturilor a subscrierilor mai mici din activitatea de asigurari auto a fost partial compensata de evolutia pozitiva a portofoliului de asigurari generale non-auto. La nivelul acestuia, veniturile au inregistrat o crestere de peste 14%, de la 58,2 milioane de lei in T1 2010, la 66,5 milioane de lei in T1 2011.
In aceste conditii, ponderea portofoliului non-auto in total venituri din asigurari generale a crescut cu circa 6 puncte procentuale, de la 23, la 29%.
Si activitatea de asigurari de viata a avut o evolutie pozitiva, primele brute subscrise evidentiind o crestere de aproape 10%, de la 22,5 milioane de lei in primele trei luni din 2010, la 24,7 milioane de lei in trimestrul unu din 2011.
„Per total, rezultatele inregistrate in aceste prime trei luni ale anului ne fac sa fim optimisti in ceea ce priveste proiectiile anuale. Ne propunem sa inregistram, in continuare, o crestere a afacerilor de asigurari generale non-auto. In acelasi timp, anticipam o stabilizare a nivelului veniturilor din asigurari Casco, in conditiile in care procesul de „curatare” a acestui portofoliu a fost, in cea mai mare parte, finalizat. Vrem, de asemenea, sa mentinem tendinta de crestere a volumului de asigurari de viata”, a spus Rangam Bir.
El a mai afirmat ca RCA ramane singura clasa de asigurari in legatura cu a carei viitoare evolutie in cadrul portofoliului compania evita sa faca prognoze, in conditiile in care linia de business este extrem de volatila, iar pretul este decisiv in cadrul deciziei de cumparare.
„Chiar daca vom continua sa fim activi si pe segmentul de asigurari RCA obligatorie, o vom face cu respectarea stricta a principiilor prudentiale de subscriere”, a concluzionat directorul general al Allianz-Tiriac.