Subscrierile Aviva Romania au scazut cu 12%, in 2010 la 21 mil.euro

Postat de Radu Vrabie () in data de 2012-03-28 14:40:56

Valoarea primelor brute subscrise (PBS) de Aviva Romania a inregistrat in 2010 o scadere de 12% comparativ cu anul anterior, potrivit unui anunt al asiguratorului.
“2010 a fost un an in care ne-am concentrat pe reorganizarea activitatii in jurul eficientei si a calitatii serviciilor oferite clientilor. Compania a mobilizat resurse importante pentru imbunatatirea cadrului operational, aliniat cu standardele grupului”, a afirmat Mihai Popescu (foto), director general Aviva Grup Romania.
Potrivit datelor publicate de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Aviva Romania a inregistrat un volum al PBS de circa 21 milioane de euro (circa 89 mil. de lei) in 2010.
Scaderea afacerilor a venit, potrivit companiei, ca urmare a scaderii segmentului de bancassurance si reducerii disponibilitatii populatiei de a se angaja in planuri financiare pe termen lung in aceasta perioada dificila.
„In schimb, rascumpararile au cunoscut un trend descrescator in a doua parte a anului, ca efect direct al imbunatatirii calitatii serviciilor oferite clientilor si datorita unei pregatiri mai bune a consultantilor nostri in ceea ce priveste promovarea serviciilor”, se specifica in comunicat.
Compania a platit daune de peste doua milioane euro, in crestere cu 56% fata de anul anterior, crestere justificata de indeplinirea obligatiilor asumate pentru acoperirea riscului de pierdere a locului de munca, in contextul deteriorarii ratei somajului.
Aviva Grup Romania include doua companii: Aviva Asigurari de Viata si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat. Aviva si-a inceput activitatea de asigurari de viata in Romania in 2000, avand in prezent un portofoliu de peste 50.000 de clienti (excluzand asigurarile credit life) si fonduri in administrare de 27 milioane de lire sterline. In 2007 Aviva a infiintat o companie de pensii care se ocupa de administrarea fondului de pensii obligatorii Pensia Viva si care in prezent are un portofoliu de peste 385.000 de clienti.