LIMRA l-a numit pe Theodor Alexandrescu presedinte al Comitetului Executiv Roman

Postat de Radu Vrabie () in data de 2012-03-28 14:28:42

LIMRA, asociatia companiilor de asigurari de viata l-a numit pe Theodor Alexandrescu (foto) in functia de presedinte al Comitetului din Romania, cu incepere imediata pentru un mandat de doi ani, potrivit unui anunt al Alico Asigurari Romania al carui director general este Th. Alexandrescu.
Pe langa functia de director general al Alico Asigurari Romania, Theodor Alexandrescu are o experienta de peste 10 ani in industria asigurarilor de viata. Presedintia Comitetului Roman LIMRA implica, de asemenea, calitatea de membru in Comitetul Executiv European.
LIMRA, membru afiliat LL Global, este o asociatie a companiilor de asigurari de viata si servicii financiare cu aproximativ 850 de membri in peste 73 de tari din intreaga lume. Scopul asociatiei este de a oferi cele mai recente informatii despre industrie si recomandari care sa raspunda necesitatilor din industria financiara.
Printre membri LIMRA se numara companii care comercializeaza asigurari de viata, de sanatate, de invaliditate, planuri de pensie, fonduri mutuale si produse de economisire pentru pensie. Acesti membri au incredere in cei peste 90 de ani de experienta in industrie si in resursele alocate pentru Cercetare, Consultanta, Evaluare, Dezvoltare, Servicii de Reglementare si Conformitate.
In noua sa pozitie de presedinte al Comitetului Roman LIMRA, Theodor Alexandrescu va avea rolul de a ridica standardele etice profesionale din industria financiara, dezvoltand nivelul de performanta al pietei, aducandu-l in linie cu standardele europene.
Serviciile oferite de asociatia LIMRA membrilor sai au scopul de a stabili standarde inalte de competitivitate in industria financiara, de a crea produse noi, de a deschide piete noi, de a extinde mijloacele de distributie (agenti independenti, bancassurance si agenti care colaboreaza direct cu angajatorii), de a creste productivitatea distributiei, de a evalua, instrui si conduce echipe si retele productive de distributie, de a oferi solutii in conditiile unei legislatii din ce in ce mai riguroase, de a identifica si dezvolta urmatoarea generatie de lideri.