Generali a platit cea mai mare dauna din istoria pietei romanesti de asigurari

 

Postat de Catalin Poenescu () in data de 2012-03-28 14:20:46

Generali Asigurari a achitat dauna de la complexul comercial Dragonul Rosu. Pagubele au fost estimate la valoarea de 55,25 milioane de lei, potrivit unui anunt al asiguratorului.
“Confirmam faptul ca am platit catre clientul nostru, Niro Investment, care detine centrul comercial „Dragonul Rosu”, suma de 55,25 milioane de lei, in data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilita in urma unui proces de negociere intre cele doua parti, finalizat pe cale amiabila, evaluarea daunei fiind realizata de catre echipa Generali impreuna cu experti internationali in lichidari de daune", a declarat Marie Kovarova (foto), director general Generali Asigurari.
Desi este vorba despre cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, aceasta despagubire nu a afectat stabilitatea financiara a companiei. Asiguratorul este stabil din punct de vedere financiar, fiind reasigurat la companii internationale de renume, cu standard AA+.
La aceasta suma se adauga si daunele produse marfurilor, platite direct chiriasilor din Dragonul Rosu, cu care asiguratorul avea contract separat, daune in valoare de circa 100.000 euro.