CSA si-a relansat site-ul intr-o noua versiune puternic imbunatatita

Postat de Vlad Alin Andreescu () in data de 2012-03-28 14:38:55

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si-a relansat astazi (18 martie 2011), noua interfata publica a website-ului, potrivit unui anunt al Arbitrului pietei de asigurari. 
Aflata in continuare la adresa www.csa-isc.ro, noua pagina de Internet a CSA ofera o structurare diferita a informatiilor, un continut mai bogat, precum si un design modern si mai dinamic comparativ cu versiunea anterioara, aceasta fiind refacuta total fata de vechea versiune.
In vederea unui acces mai rapid si facil al vizitatorilor la informatiile dorite, noul website structureaza informatiile pe categorii de utilizatori, in patru mari sectiuni:

 

    1. ASIGURATORI SI INTERMEDIARI – contine informatii destinate societatilor care desfasoara activitate in domeniul asigurarilor. Semnalam prezentarea, in premiera, a conditiilor si procedurilor de autorizare distinct pe cele doua tipuri de societati supuse autorizarii de catre CSA, respectiv asiguratorii si brokerii de asigurare, astfel ca acestia nu mai sunt nevoiti sa parcurga intregul repertoriu legislativ pentru a identifica aceste informatii. De asemenea, legislatia abrogata sau a carei valabilitate a expirat a fost mutata intr-un submenu distinct, numit Arhiva legislatie, astfel incât legislatia in vigoare sa poata fi regasita mai usor.

 

    1. PROTECTIA CONSUMATORILOR – contine informatii dedicate consumatorilor de produse de asigurare si pagubitilor indreptatiti la despagubiri in temeiul contractelor de asigurari. Sunt prezentate reglementarile CSA care dau dreptul asiguratilor de a fi informati de catre societati inainte de incheierea contractelor de asigurare, precum si informatii practice despre incheierea asigurarilor auto si procedurile de lichidare a daunelor. De asemenea, ofera oricarei persoane interesate posibilitatea sa verifice daca un asigurator/broker/intermediar care ii prezinta o oferta de asigurare este sau nu autorizat/inregistrat conform legii. Sectiunea mai contine informatii despre interzicerea temporara/suspendarea activitatii sau retragerea autorizatiilor de functionare ale societatilor din domeniul asigurarilor, despre procedurile de formulare a reclamatiilor, despre fondurile de protectie existente in Romania etc.

 

    1. CENTRUL MEDIA – este destinata, in principal, reprezentantilor mass-media, dar poate prezenta interes si pentru alte persoane care doresc sa se informeze cu privire la cele mai recente evolutii ale pietei de asigurari. Aceasta sectiune cuprinde comunicatele de presa difuzate de CSA, interviuri si prezentari, statistici periodice, buletinele informative trimestriale si rapoartele anuale ale CSA, precum si un set de linkuri utile verificate si actualizate periodic.

 

    1. DESPRE CSA – contine informatii generale si sintetizate despre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (organizare, atributii si competente, relatii de colaborare, pregatire profesionala, date de contact ale sediului sau central, precum si ale reprezentantelor sale regionale etc.)

 


O alta noutate o reprezinta versiunea in limba engleza a website-ului care este mult mai dezvoltata comparativ cu versiunea anterioara si in care, in cel mai scurt timp posibil, vor fi disponibile si traducerile actelor normative specifice asigurarilor.
Intreg ansamblul informatic ce compune website-ul CSA este implementat si mentinut de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, fiecare functionalitate sau informatie adaugata fiind aportul nostru exclusiv, fara externalizarea niciunui serviciu in acest sens.
„Pentru ca ne dorim ca noul website sa fie un instrument practic de comunicare cu publicul larg, acesta va fi imbunatatit permanent, astfel incat imaginea electronica a CSA sa raspunda cerintelor utilizatorilor si standardelor in domeniu”, conchide comunicatul Comisiei, care cere sugestiile vizitatorilore la adresa webmaster@csa-isc.ro.