S-a lansat oficial sucursala Astra Asigurari din Ungaria

 

Postat de Radu Vrabie () in data de 2012-03-30 10:02:24

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Budapesta, compania Astra Asigurari a deschis astazi (28.10.2010) operational sucursala sa din Ungaria, potrivit unei informari a companiei. 
Sucursala Astra Asigurari din Ungaria are sediul la Budapesta si va opera sub numele de Astra Biztosito.
Pentru inceput, Astra Biztosito va subscrie pe segmentele de business pe care compania mare detine pozitii importante pe piata din Romania, adica: asigurari property, Casco si RCA. Noua sucursala va functiona in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul actual pe teritoriul Ungariei in materie de asigurari.
Raportarile financiare, transferul raspunderii, solvabilitatea, suportul logistic, precum si implementarea programelor de emitere electronica si tarifare, avand in vedere ca in Romania, compania subscrie in proportie de 99,9% in sistem electronic, vor fi sustinute de compania mama din Romania.
Decizia de extindere pe piata din Ungaria face parte din planul strategic de dezvoltare pe care asiguratorul si l-a propus pentru anul in curs. Au fost indeplinite demersurile legale in vederea sustinerii si implementarii procesului de dezvoltare. Decizia finala in aprobarea proiectului de extindere teritoriala a apartinut forurilor competente care supravegheaza activitatile de asigurare-reasigurare din Romania si Ungaria - CSA, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, si HSFA- Hungarian Financial Supervisory Authority.
"Observand similitudinile pietei din Romania cu cea din Ungaria si avand deja experienta in politica de instrumentare a dosarelor de dauna pe piata din Ungaria, am decis sa implementam know-how-ul romanesc si aici.’’, a declarat Radu Mustatea , presedintele directoratului Astra Asigurari.
Vanzarea politelor de asigurare ale asiguratorului in Ungaria se va realiza atat prin metodele clasice de vanzare, cat si prin intermediul brokerilor de retea si a celor online.
Sucursala Astra Biztosito din Ungaria va fi coordonata de domnul Bela Torok. 
Astra Asigurari activeaza pe piata asigurarilor din Romania de aproape 2 decenii. Compania s-a desprins in 1991 din fostul Adas, colosul asigurarilor detinut in anii`90 de Statul Roman. Compania a beneficiat astfel de experienta dobandita pe piata nationala si internationala a asigurarilor si si-a inceput activitatea cu o echipa puternica. Din 1991, compania a trecut printr-un proces de transformare si innoire.
In 2010, Astra a devenit liderul pietei de asigurari din Romania , dupa primele 6 luni ale inregistrand un profit contabil net in valoare de 11,36 milioane de lei, in crestere cu 83% fata de S1/2009. In aceeasi perioada, volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie, se cifreaza la suma de 581,19 milioane de lei, dincare 574,9 milioane de lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 41% fata de semestrul I din 2009.