MetLife a finalizat achizitia Alico de la AIG pentru 16,2 mld. dolari

 

Postat de Radu Vrabie () in data de 2012-03-30 09:50:01

MetLife a anuntat astazi ca a finalizat achizitia American Life Insurance Company (Alico) de la American International Group (AIG) pentru 16,2 miliarde de dolari americani, potrivit unui anunt al companiei. 

„Pentru multi ani MetLife a detinut pozitii importante, de conducere in Statele Unite, Mexic, Coreea si Chile. Acum pornim de aici pentru a construi mai departe, pe masura ce ne extindem in peste 60 de tari din intreaga lume. Aceasta tranzactie sustine strategiile noastre de crestere globala. In acelasi timp, diversifica si echilibreaza prezenta noastra in plan geografic si portofoliul de produse, crescand semnificativ puterea de distributie a companiei. De la momentul anuntului acestei tranzactii pe 8 martie 2010, echipele din partea MetLife si Alico au lucrat indeaproape pentru a se asigura ca organizatia formata va suprinde oportunitatile de crestere pe care le avem” , afirma C. Robert Henrikson, Presedinte si Chief Executive Officer MetLife.
Contravaloarea platita de MetLife catre AIG pentru achizitia Alico a fost de 7,2 miliarde de dolari in numerar, dupa ajustari, si 9 miliarde de dolari in capital si alte titluri MetLife, sub rezerva unor corectii de inchidere.
Partea reprezentata de titluri din pretul de vanzare a constat in 78,2 milioane de actiuni comune MetLife, 6,9 milioane de actiuni preferentiale convertibile si 40 milioane de actiuni. Valorile actiunilor comune si preferentiale sunt calculate conform pretului de inchidere al actiunilor comune MetLife din 29 octombrie, data tranzactionarii anterioara incheierii tranzactiei.
MetLife este un lider global in asigurari, anuitati si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 milioane de clienti in peste 60 de tari. Prin filialele sale si companiile afiliate, MetLife detine pozitii de conducere pe pietele din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.