ING a lansat o asigurare de viata unit-linked cu protectia capitalului investit

Postat de Vlad Alin Andreescu () in data de 2012-03-30 09:47:52

„Produsul pe care il lansam astazi raspunde interesului manifestat de consumatori pentru simplitate, transparenta si siguranta sporita. ING Selectis se adreseaza acelei categorii de consumatori care dispune de resurse financiare pentru investitii si isi doreste sa beneficieze de potentialul de castig oferit de instrumente financiare complexe dar si de protectia investitiei nete in cazul unor evolutii negative ale pietelor financiare”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata.
Protectia capitalului la maturitatea contractului este asigurata prin alocarea capitalului initial net intr-un portofoliu de instrumente cu venit fix, alcatuit din depozite si obligatiuni de stat belgiene. Potentialul de castig este dat de perspectiva de crestere a unui portofoliu diversificat de actiuni, emise de companii mature si stabile financiar din Europa de Vest, Japonia si Statele Unite ale Americii (Bayer, France Telecom, Royal Dutch Shell, Altria Group etc). Pentru diminuarea riscului si imbunatatirea randamentelor pe termen lung, ING a optat pentru o diversificare tridimensionala a portofoliului: geografica, dupa sector de activitate (sanatate, energie, comunicatii, industrie etc.) si valutara.
Investitia se realizeaza prin intermediul fondului de investitii - ING (L) Selectis Click Performers 7 – administrat de ING Investment Management, o companie internationala cu peste 165 de ani experienta in domeniul administrarii activelor.

„Inovatoare in cazul acestui produs este pastrarea performantei pozitive obtinute la finalul fiecarui an contractual, astfel incat, indiferent de performantele din anii urmatori, randamentul pozitiv deja obtinut intr-un an se va regasi in castigul final al clientului. Important este ca performanta anuala retinuta pentru client nu este niciodata negativa, minusul fiind asumat de administrator. Am dezvoltat aceasta caracteristica pentru a ne asigura ca valoarea castigului obtinut de fond este valorificata de catre clientii nostri, a subliniat Cornelia Coman.
Fiind vorba despre o asigurare de viata, ING Selectis ofera, in acelasi timp, o componenta de protectie financiara, prin intermediul sumei asigurate in caz de deces din accident. In aceasta situatie, beneficiarii primesc atat suma asigurata (stabilita la nivelul de 3.000 de euro, indiferent de valoarea primei), constanta si garantata pe tot parcursul contractului, cat si valoarea contului.
Costul componentei de protectie este fix, indiferent de valoarea primei de asigurare, de varsta sau sexul persoanei asigurate si se cunoaste de la inceputul contractului (27 de euro pentru toata durata politei). Nu exista evaluare medicala, produsul fiind disponibil si pentru persoanele cu probleme de sanatate.
Castigul obtinut din investitii nu este impozitat, acesta reprezentand un alt beneficiu al ING Selectis.
„Pentru un investitor pe cont propriu, accesul la un portofoliu de acest fel ar presupune cunostinte financiare avansate si costuri ridicate de tranzactionare. Asigurarea de viata cu protectia capitalului investit reprezinta o alternativa facila de a realiza investitii complexe, beneficiind de conditii de siguranta, costuri optime si management investitional profesionist”, a concluzionat Cornelia Coman.