Cat costa o asigurare privata de sanatate?

Postat de Vlad Alin Andreescu () in data de 2012-03-29 09:20:22

Pretul unei asigurari de sanatate este stabilit in functie de varsta persoanei care vrea sa cumpere o polita, de istoricul medical al acestuia si, bineinteles, de serviciile si tratamentele medicale incluse. Astfel, cea mai ieftina polita costa aproximativ 15 euro, in timp ce asigurarea cea mai scumpa ajunge la aproape 1000 de euro, conform datelor oferite de companiile de asigurari din Romania, la solicitatea Asigura-ma.ro.

 

In cazul Eureko, cea mai ieftina polita costa 23 de euro. “Cel mai mic pret este de aproximativ 23 de euro, pentru o persoana cu varsta cuprinsa intre 1 si 19 ani”, a afirmat Parmena Radut, medical services manager in cadrul Eureko Romania. Acest pachet cuprinde sapte consultatii pe an in reteaua de sanatate Eureko, toate procedurile medicale, de la interpretarea analizelor la proceduri chirurgicale, spitalizare in unitati medicale private si indemnizatii pentru cele care nu se regasesc in reteua Eureko si toate examenele de diagnosticare.

 

De asemenea, este acoperit si un control anual preventiv, transport medical de urgenta de trei ori pe an si acces 24 de ore din 24 la Centrul de Coordonare al Eureko.

 

Cel mai mare pret al unei polite este de aproximativ 410 euro, pentru o persoana cu varsta cuprinsa intre 70 si 80 de ani, conform reprezentantilor Eureko. Aceast pachet include numar nelimitat de consultatii pe an efectuate, toate procedurile medicale, toate examenele de diagnostic, 5 vizite la domiciliu si 2 vizite medicale pentru a doua opinie a unui alt medic specialist in cazul unei interventii chirurgicale.

 

In acelasi timp, este acoperit si un control anual preventiv. Pe langa acestea, pachetul mai ofera discounturi la servicii stomatologice in clinici partenere Eureko, pana la 70% din costul unei interventii chirurgicale majore in strainatate si toate cheltuielile de spitalizare si pentru interventii chirurgicale in spitalele, transport medical de urgenta nelimitat, asigurare medicala de calatorie; si acces 24 de ore din 24 la Centrul de Coordonare.

 

Asigurarea de sanatate cea mai ieftina de la Generalii costa circa 280 euro, pentru o persoana de 40 ani si fara probleme medicale grave. “Prima anuala de asigurare pentru pachetul de baza ajunge la circa 280 euro, pentru un asigurat barbat, cu varsta de 40 de ani, cu un venit net de 1.000 euro pe luna si fara un istoric medical special”, a declarat, pentru Asigura-ma.ro, Ovidiu Racoveanu, director Asigurari de Viata, Generali Asigurari.

 

Aceasta cuprinde un control medical anual preventiv, cinci consultatii din orice cauza in spitale sau clinici, o consulatie la domiciului, investigatii medicale nelimitate, doua transporturi cu ambulanta, iar clientii au la dispozitie un call center 24 de ore din 24. De asemenea, aceasta polita acopera tratamentul dentar de urgenta si o indemnizatie de deces in limita a 1.000 de euro.

 

In plus, se pot adauga, optional, clauze suplimentare, precum spitalizare continua din orice cauza pe teritoriul Romaniei si interventii chirurgicale.

 

Cea mai scumpa asigurare medicala oferita de Generali are un pret anual de aproximativ 740 de euro, ne-a spus Ovidiu Racoveanu. Acest pachet ofera cea mai ampla acoperire: un control medical anual preventiv si un control pentru reinnoirea carnetului auto, consultatii medicale nelimitate din orice cauza, consultatii medicale la domiciliu nelimitate, o consultatie medicala din orice cauza tip „a doua opinie medicala”, investigatii medicale nelimitate si transport cu ambulanta oricand este necesar.

 

In plus, se asigura sprijin financiar pentru procurarea de medicamente (in limita a 1.000 euro), efectuarea de vaccinari (oricate sunt necesare) si tratament dentar (pana in cuantumul maxim de 750 euro). In caz de deces al asiguratului, beneficiarul primeste suma de 1.000 de euro. De asemenea, exista posibilitatea adaugarii de clauze suplimentare: spitalizarea continua din orice cauza pe teritoriul Romaniei sau in strainate, interventii chirurgicale sau acoperire pentru perioada graviditatii si a nasterii.

 

Reprezentantii Signal Induna ne-au declarat ca nevoile de asigurare ale oamenilor sunt diferite, iar primele de asigurare incep de la aproximativ 60 lei pe luna, pana la 250-300 lei pe luna, pentru produse care contin cele mai sofisticate proceduri si investigatii medicale.

 

Totodata, produsele oferite de Signal Iduna permit accesarea unui numar nelimitat de consultatii si servicii medicale pana cand problema medicala a asiguratului este rezolvata.

 

“Cea mai accesibila asigurare de sanatate adresata in mod special tinerilor ofera accesul la investigatii paraclinice, analize de laborator, consultatii de specialitate, tratamente si proceduri intraspitalicesti din zona a sase specialitati medicale, necesare tinerilor si stilului acestora de viata precum: medicina generala, ORL, medicina interna, ginecologie, oftalmologie si pediatrie”, ne-a spus Tiberiu Maier, vicepresedintele Signal Iduna.

 

Asigurarea cu preturi cele mai ridicate ofera specialitati medicale precum: medicina generala, ORL, medicina interna, ginecologie, oftalmologie, pediatrie, cardiologie, dermatologie, endocrinologie, alergologie, oncologie, Neurologie, Psihologie, Urologie, Ortopedie, Balneofizioterapie, si Reumatologie.

 

In plus, aceasta polita le ofera mamicilor accesul la cele mai bune servicii medicale: monitorizare completa pe toata durata sarcinii, spitalizare in mediu privat si confortul unei nasteri asistate de medici profesionisti care au la dispozitie dotarile moderne ale unui spital privat.

 

"Noi ne-am dorit sa creem produse care sa raspunda cat mai bine nevoilor clientilor nostrii si care sa fie si accesibile din punct de vedere al primei de asigurare. De aceea, in portofoliul nostru veti gasi produse structurate modular", a conchis Maier, pentru Asigura-ma.ro.