Asigurarea pentru animalul de companie

 

Postat de Catalin Poenescu () in data de 2012-03-29 16:43:07

 


In cazul in care animalul dumneavoastra de companie a suferit un accident sau s-a imbolnavit preturile ridicate de la clinicile veterinare ar putea sa duca la o crestere neasteptata a cheltuielilor. Insa, ceea ce nu multi proprietari de animale de companiei nu stiu este ca unele companii de la noi incheie asigurari medicale si de viata si pentru animalele de companie.
Asigurarea poate fi incheiata de orice persoana juridica sau fizica care are sediul sau domiciul in Romania si care detine un animal de companie. Valabilitatea acestui gen de polita este de obicei de un an.
Ce riscuri acopera asigurarea?
Asigurarea de viata pentru animalele de companie acopera pierderea acestuia ca urmare a bolilor sau a accidentelor provocate de incendiul, trasnetul, cutremurul de pamant, furtuna, avalansele de zapada, prabusire sau alunecare de teren, inundatii din ploi torentiale, lovirile sau ranirile, caderea pe animalul de companie a unor corpuri, arsura, intepatura de insecta.
De asemenea, polita include si riscul de inec sau de asfixsiere. Acest tip de asigurare acopera, pe langa riscurile de deces, si costurile rezultate din ingrijirile medicale, in cazul in care animalul de companie are un accident sau daca se imbolnaveste. Astfel, polita va acoperi costurile interventiilor chirurgicale si a tratamentelor.
Totodata, proprietarul va primi o indemnizatie daca animalul este lovit de o masina, alta decat cea proprie, sau in cazul in care acesta este atacat de alte animale.
Trebuie stabilita varsta exacta a animalului de companiei
Ca sa puteti incheia aceasta asigurare animalul de companie nu trebuie sa aiba peste sapte ani, daca este caine, peste 8 ani daca aveti o pisica sau peste 3 ani, in cazul unui iepure, deci trebuie stabilitata cu exactitata varsta acestuia .
Mai trebuie stabilita si valoarea lui de piata si prezentat un document de achizitie al animalului.
In acelasi timp, pentru a putea incheia o asigurare pentru animalul de companie, acesta
trebuie sa aiba vaccinurile obligatorii facute si sa fie trecut in evidentele unei clinici veterinare autorizate, adica sa detina un certificat de sanatate.
Aproximativ 15 euro pe luna
Pretul unei astfel de polite variaza in functie de suma asigurara, dar si de riscurile de imbolnavire ale animalulul, de varsta acestuia si de rasa. In general, o astfel de asigurare costa aproximativ 15 euro pe luna.