Asigurarea stomatologica – preturi mici care acopera costuri mari

Postat de Catalin Poenescu () in data de 2012-03-29 17:35:24

Tratamentele stomatologice sunt unele dintre cele mai scumpe servicii medicale. Pretul unei polite incepe de la 20 euro si poate ajunge la cateva sute de euro, in functie de tratamentele acoperite.
Fiind unele dintre cele mai scumpe servicii medicale, tratamentele stomatologice sunt dificil de acoperit de romani, mai ales ca veniturile acestora sunt in scadere. Asadar, o urgenta de acest fel va determina o crestere a cheltuielilor, iar daca nu va veti permite asemenea costuri suplimentare veti fi pus in situatia de a amana tratamentul. Acest lucru va avea drept consecinta agravarea problemei, ceea ce va va costa si mai mult.
90% din romani au probleme stomatologice
Pe langa acest lucru, potrivit Omniasig Asigurari de Viata, aproximativ 90% din populatia acestei tari se confrunta cu probleme stomatologice.
In acest context, o asigurare stomatologica ar putea sa va ajute, mai ales ca preturile acestor polite nu sunt foarte ridicate, in timp ce costurile legate de tratament sunt destul de mari.
Astfel, costurile unui asigurari stomatologice incep de la 20 euro pe luna si pot ajunge la cateva sute de euro, in functie de serviciile si tratamentele acoperite.
Asiguratorii nu cer control inainte de incheierea politei
Un al avantaj destul de mare al asigurarilor stomatologice este reprezentat de faptul ca o parte din companiile care ofera acest tip de polita nu cer un control inainte de incheierea asigurarii. .
In plus, sper deosebire de abonamentele la o clinica privata, asigurarea stomatologica are avantajul ca ofera libertatea de a alegere a medicului care sa va trateze. De asemenea, companiile de asigurari au contracte cu un anumit numar de medici, iar daca vreti sa mergei la un medic stomatolog care nu are insa contract cu asiguratorul cu care ati incheiat polita, veti primi, dupa terminarea tratamentelui contravaloarea tratamentului primit.
Mai trebuie mentionat ca, in cazul unor asiguratori, aceasta asigurarea poate fi adaugata la planul de asigurare de sanatate.
Servicii incluse in asigurare:

 

 

  • Consultatie

 

  • Apreciere status dentar si parodontal semestrial

 

  • Tratamentul cariilor simple

 

  • Detartraj

 

  • Periaj professional

 

  • Tratament dentar de urgenta

 

  • Fluorizare semestriala

 

  • Extractii dentare

 

  • Anestezii dentare