Investitiile au muscat aproape 30% din profitul ING Asigurari de Viata in T1

 

Postat de Vlad Alin Andreescu () in data de 2012-03-28 14:12:09

Profitul ING Asigurari de Viata, companie lider de piata, a scazut cu aproape 29%, pana la 11,26 milioane de lei in primul trimestru (T1) al anului, fata de nivelul de 15,8 milioane de lei inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, a anuntat astazi asiguratorul.
Rezultatul este influentat de cresterea beneficiilor si serviciilor oferite clientilor, cat si de investitiile pentru dezvoltarea canalelor de distributie.
In primele trei luni ale anului, valoarea activelor financiare in administrare a crescut cu 8,4% pana la 2,08 miliarde lei.
Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni ale anului a crescut usor, pana la nivelul de 133,5 milioane de lei, de la 135,9 milioane de lei. Variatia vine din scaderea numarului de contracte unit-linked cu prima unica vandute in primul trimestru.
In privinta categoriilor de produse aflate in topul preferintelor consumatorilor in aceasta perioada se remarca o accentuare a apetitului pentru produsele care ofera protectie si randamente garantate.
Astfel, in totalul politelor subscrise de ING in primele trei luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 64%, in crestere cu 4 procente fata de perioada similara din 2010.
Un semnal pozitiv este dublarea numarului de persoane care si-au repus contracte in vigoare in trimestrul I din 2011 fata de trimestrul I de anul trecut, dupa ce au fost nevoite sa renunte la polite din cauza dificultatilor financiare.
In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul ianuarie-martie a.c. a scazut cu 36%fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In acelasi timp, prima bruta medie alocata de clientii care au incheiat in primul trimestru din 2011 o polita de asigurare de viata la ING a fost de 1.539 de lei (in crestere cu 6% fata de intervalul similar din 2010).
Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 2,08 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,84, comparativ cu nivelul minim cerut (1).