ING Asigurari de Viata ofera o noua editie ING Selectis

Postat de Catalin Poenescu () in data de 2012-03-28 14:15:43

ING Asigurari de Viata lanseaza un nou produs ING Selectis si completeaza gama de asigurari de tip unit-linked cu prima unica in euro si 100% protectia capitalului net investit oferite clientilor, in contextul in care inca doua produse ING Selectis au fost lansate in 2010.
Noua editie va fi disponibila in intervalul 2–27 mai 2011. La fel ca la editia anterioara, durata produsului este de 6 ani, iar prima de asigurare de minimum 2.000 de euro se plateste o singura data, la inceputul contractului.
ING Selectis se adreseaza acelei categorii de consumatori care dispun de resurse financiare pentru investitii si doresc sa beneficieze de potentialul de castig oferit de instrumente financiare complexe dar si de protectia investitiei in cazul unor evolutii negative ale pietelor financiare.
„ING Selectis raspunde interesului clientilor pentru transparenta si mai multa siguranta. Cred ca dezvoltarea acestui segment de produse, cu prima unica si protectia banilor investiti, va repune in miscare angrenajul pietei de asigurari de viata, determinand cresterea acesteia si in 2011”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata.
Investitia este diversificata tridimensional (geografic, sectorial si valutar) si se realizeaza prin intermediul fondului de investitii - ING (L) II Selectis Click Performers Step-Up 1 – administrat de ING Investment Management, companie internationala cu peste 165 de ani de experienta globala in domeniul administrarii activelor si circa 400 miliarde de euro valoarea activelor gestionate. Protectia capitalului la maturitatea contractului este asigurata prin investirea capitalului net in instrumente financiare cu venit fix de calitate superioara (cum sunt depozitele la banci din Europa cu rating minimum A).
ING Selectis permite accesul la potentialul de crestere oferit de un portofoliu de actiuni emise de 20 de companii lideri de piata la nivel mondial pe sectorul de activitate in care activeaza – telecomunicatii, IT, energie, sanatate etc.
“O caracteristica inovatoare pe care am adaugat-o in beneficiul celor care aleg acest produs este ca, odata atins un anumit prag de rentabilitate la finalul unui an (2%, 4% si 6%), acesta va reprezenta un minim de performanta garantata pentru urmatorii ani indiferent de evolutia actiunilor. Spre exemplu, daca in primul an obtinem o performanta de 2%, iar in al doilea de 1%, in al doilea an vom considera performanta din primul an, adica 2%”, a subliniat Cornelia Aurelia Coman.
Totodata, varsta maxima pe care o poate avea o persoana la data semnarii contractului a crescut de la 60 la 65 de ani, cea minima fiind 18.