Takata-Petri asigura sanatatea angajatilor din Romania cu 6 mil. euro

Postat de Radu Vrabie () in data de 2012-03-28 14:18:49

Grupul de asigurari Signal Iduna impreuna cu Takata-Petri, compania care conduce activitatile europene ale corporatiei Takata din Tokyo, au incheiat cel mai mare contract de asigurare privata de sanatate din Romania si unul dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est. Valoarea acestui contract, intermediat de OVB Allfinanz Romania, depaseste suma de 6 milioane de euro.
In vreme ce sistemul public de sanatate este sub?nantat si nu furnizeaza su?cienta calitate actului medical, Signal Iduna si Takata-Petri au incheiat cel mai mare contract de asigurari private de sanatate din tara noastra, destinat sa acopere toate nevoile medicale ale angajatilor asigurati.
Negocierile pentru acest contract au fost intense, desfasurandu-se pe o perioada de aproape 10 luni. Acest contract a fost intermediat de OVB Allfinanz, una dintre cele mai mari firme de consultanta din domeniul pensiilor si asigurarilor private din Romania.
Potrivit Loredanei Ghituica, directorul de resurse umane al Takata-Petri Romania, contractul de asigurari private de sanatate semnat cu Signal Iduna include 5 fabrici Takata din trei orase –Arad, Orsova si Deta- si acopera aproape 9000 de asigurati, copiii angajatilor fiind si ei inclusi in politele de asigurare.
“Acest contract incheiat intre Signal Iduna si Takata este o premiera in Romania, atat din punct de vedere al serviciilor medicale complete, cat si in ceea ce priveste amploarea si planurile sale de extindere,” spune Cristian Filimon, Director General Adjunct OVB Allfinanz.
Asa cum precizeaza si Loredana Ghituica, programul de asigurari de la Signal Iduna a fost adaptat in totalitate, pentru a corespunde necesitatilor Takata, in baza conceptului de “tailor-made insurance programs” al Signal Iduna.
Companiile vor sa extinda contractul
Mai mult, cele doua companii planuiesc sa extinda contractul de asigurari, astfel incat sa garanteze asistenta medicala de inalta calitate pentru angajatii Takata din toata tara.
Toate serviciile medicale acoperite prin asigurare sunt oferite gratuit in reteaua Signal Mediqa Net, o retea care include peste 300 de clinici si spitale private din tara, riguros selectate si monitorizate permanent, pentru a asigura standarde europene de calitate a serviciilor.
„Prin acest contract preluam grijile financiare ale angajatilor nostri. Toate serviciile de ingrijire medicala de care au nevoie angajatii nostri sunt achitate direct de catre Signal Iduna catre clinicile si spitalele partenere”, a declarat Sascha Franz, Directorul Administrativ si Financiar al Takata-Petri .
Tiberiu Maier, vicepresedinte Signal Iduna Romania a afirmat ca nevoia de asigurari de sanatate apare de multe ori pe neasteptate si costurile depasesc de obicei suma pe care cei mai multi oameni si-o pot permite.
In plus, potrivit noului Cod Fiscal, prima de asigurare nu mai suporta decat impozitul unic de 16%, nu si contributiile sociale, care in cazul angajatorului ajungeau la peste 27%, iar pentru angajat la 16,5% din venitul salarial individual. „Asadar, castigul e de ambele parti: angajatorul economiseste peste 250 de euro pe luna, la fiecare angajat, iar acesta din urma isi creste venitul salarial cu 16,5%,” a adaugat Tiberiu Maier.
Astfel, asiguratul va avea parte de asistenta si tratamente ample, care includ:
? consultatii si controale de medicina generala
? analize de laborator in scopul diagnosticarii (ultrasonografie-ecografie, radiologie, mamografie, tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara, angiografie/coronarografie)
? tratamente in ambulator
? controale anuale preventive
? proceduri chirurgicale si tratamente pe durata spitalizarii
? cazare si masa pentru efectuarea unor proceduri chirurgicale
? medicamente si consumabile folosite pe parcursul spitalizarii
? servicii medicale stomatologice, necesare ca urmare a unui accident de munca sau de trafic (consultatii si controale, investigatii in scopul diagnosticarii, tratament dentar restaurativ)
? transport specializat de urgenta prin serviciu de ambulanta
Un alt avantaj al asigurarii private de sanatate oferite de Signal Iduna este serviciul specializat de programare telefonica la medic, prin care o echipa de specialisti este pregatita sa furnizeze asiguratului 24 de ore din 24 informatiile solicitate cu privire la asigurare, precum si sa ii faciliteze accesul la furnizorii medicali, in functie de nevoile si dorintele acestuia.
Piata serviciilor medicale privata va ajunge la 650 mil. Euro, in 2012
In Romania, piata serviciilor medicale private a ajuns la o valoare de 500 de milioane de euro, insa se preconizeaza ca aceasta va creste cu 30% anul acesta si va atinge cifra de 650 de milioane euro in 2012, ca urmare a lipsei de performanta a asistentei medicale oferite de stat.
Situatia critica a ingr?irii si a actului medical, precum si platile “neo?ciale” care i se solicita pacientului in unitatile spitalicesti din Romania determina angajatorii sa aleaga siguranta si calitatea de inalt nivel oferita de sistemul privat de asigurari de sanatate.
Grupul Signal Iduna este unul dintre cele mai recunoscute grupuri financiare, precum si unul dintre liderii pietei germane a asigurarilor, cu peste 13 milioane de clienti, dintre care 2 milioane numai in sectorul asigurarilor de sanatate. Prezent in Germania, Ungaria, Polonia si Elvetia, Grupul Signal Iduna ofera de peste 100 de ani solutii complete de asigurari de sanatate la nivel european. Din 2008, Signal Iduna este prezent si pe piata din Romania.
Takata-Petri conduce activitatile europene ale Corporatiei Takata din Tokyo, unul din producatorii de top de echipamente de siguranta pentru industria auto. Takata are aproximativ 12.000 de angajati in Europa si peste 31.000 peste tot in lume. Portofoliul de produse este compus din volane, sisteme de airbaguri, centuri de siguranta, componente electronice si senzori, precum si componente de habitaclu si sisteme de siguranta pentru copii.
Cu peste 4500 de angajati in Arad, Takata-Petri Romania este cea mai mare filiala a corporatiei in Europa, detinand fabrici dotate la cele mai inalte standarde, unde se produc volane, centuri de siguranta, scule, matrite, dispozitive si verificatoare.
Infiintata in 2002 la Cluj-Napoca, OVB Allfinanz Romania este o societate independenta, specializata in servicii de consultanta, intermediere si asistenta in domeniul pensiilor adminstrate privat, al pensiilor facultative si al asigurarilor.