Unde pot incheia un CASCO ieftin?

Asigurarea CASCO face parte din categoria asigurarilor auto. Spre deosebire de polita RCA, care este obligatorie, asigurarea CASCO este facultativa, insa aceasta se incheie pentru masina soferului. Daca RCA-ul despagubeste daunele care sunt produse unei terte persoane, asigurarea CASCO se incheie pentru masina proprie.


Cei mai multi soferi vor cauta un CASCO cu un pret cat mai redus, care sa le asigure totodata si beneficii. Pentru a gasi cel mai bun pret de pe piata, soferii au la dispozitie un calculator CASCO ieftin, prin intermediul caruia vor putea calcula pretul oferit de mai multe companii de asigurari din Romania. Aici pot intra sa realizeze un calcul CASCO pentru a afla pretul pe care il ofera diversi asiguratori. 

Ulterior, pot alege polita dorita, fie in functie de pret, in functie de compania de asigurari sau de beneficiile oferite.

Ce riscuri acopera asigurarea CASCO?


Oferta CASCO poate sa difere de la o companie de asigurari la alta, insa exista o serie de caracteristici care sunt comune si de riscuri care sunt acoperite de majoritatea companiilor de asigurare.
Astfel, o asigurare CASCO acopera: 

- Avarii: derapari, ciocniri, zgarieri, rasturnari, caderi in prapastie, caderea unor corpuri straine pe autovehicule, caderea unor corpuri straine pe autovehicule sau caderea masinii in apa
- Acte de vandalism, alte actiuni de reavointa a unor terte persoane 
- Fenomene naturale: avalanse de zapada, grindina, cutremure, alunecari de teren, care duc la aparitia de daune la masina asigurata 
- Furt (partial sau total) si tentativa de furt

Pentru ce tip de masini poate fi incheiata o asigurare CASCO?


Cele mai multe companii de asigurare incheie polita CASCO pentru autovehicule care nu sunt mai vechi de 8-10 ani. De asemenea, este important ca masina sa aiba ITP-ul facut, in caz contrar, polita nu poate fi incheiata.
De asemenea, trebuie realizata si o inspectie de risc, pe baza careia sunt stabilite avariile deja existente ale masinii. In momentul in care autovehiculul care va fi asigurat are deja anumite daune, polita CASCO nu va despagubi si respectivele pagube deja existente. 

Trebuie stiut faptul ca anumite companii de asigurari vor acoperi diverse riscuri doar ca si clauze speciale, pentru care se plateste de cele mai multe ori o suma suplimentara de bani, pentru care se face un calcul special. 

Aceste clauze nu sunt intotdeauna specificate prin intermediul unui calculator CASCO ieftin, ci sunt stabilite fata in fata cu agentul de asigurare inainte de realizarea contractului si de semnarea acestuia.

Ce tip de clauze speciale exista? (pentru care se plateste de cele mai multe ori o suma suplimentara)


- acte de vandalism (tulburari civile, revolte, greve, zgarierea caroseriei, spargerea geamurilor, deteriorarea incuietorilor, taierea / inteparea anvelopelor) 
- furt partial fara urme de efractie 
- circulatia cu masina in off-road (in afara drumurilor publice) 
- apa la motor 
- pierderea cheilor 
- reintregirea automata a sumei asigurate 
-acoperirea daunelor chiar daca persoana raspunzatoare de producerea accidentului a condus masina fara consimtamantul asiguratului sau utilizatorului 

Soferii trebuie sa mai stie si faptul ca orice asigurare CASCO prevede anumite excluderi. Practic, o companie de asigurari nu va oferi despagubiri atunci cand au loc evenimente in anumite conditii care nu sunt stipulate pe contract.

Cand nu te despagubeste asigurarea CASCO?


- masina a fost lasata descuiata sau a fost uitata cheia in contact 
- in urma unei tentative de furt nu au fost schimbate incuietorile usii, iar alarma nu a fost pastrata in stare de functionare 
- cand daunele au aparut in urma unei intreceri sportive 
- daunele sunt produse acelor piese si componente de rezerva care nu se incadreaza in categoria de accesorii cu care masina nu este dotata din fabricatie 
- daune produse in urma patrunderii cu buna stiinta in zone inundate sau cursuri de ape 
- conducatorul auto se afla sub influenta alcoolului sau a substantelor stupefiante 
- daune care apar in urma folosirii flacarii neprotejate sau a focului deschis in preajma autovehiculului care transporta materiale inflamabile sau explozibile 
- daune produse jantelor, amortizoarelor, articulatiilor autovehiculului, atat timp cat nu au fost avariate si alte componente 
- daunele care apar din cauza folosirii masinii dupa constatarea unor probleme precum: spargerea baii de ulei, avarierea cutiei de viteze, pana, etc.

Pintilie Broker de Asigurare    Pint.ro

AUTOCARD SMART este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr: 27485. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii nr. 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal, asa cum este prevazut in Termenii si conditiile de utilizare ale site-ului. Incheierea de asigurari este un serviciu oferit de catre RCA Ieftin/Pintilie Broker de Asigurare, societate inregistrata si autorizata de “Autoritatea de Supraveghere Financiara” sub nr RBK-569, cu respectarea Termenilor si conditiilor de incheiere a asigurarilor.
Toate drepturile rezervate RCA Ieftin © 2006 – 2015