Vine zapada. Suntem pregatiti pentru politie si asiguratori?

Vine zapada. Suntem pregatiti pentru politie si asiguratori?

Odata cu venirea zapezii soferii trebuie sa fie echipati corespunzator.ZOETERMEER-SNEEUW-VERKEER
Soferii care conduc pe drumuri publice acoperite de zapada, gheata sau polei sunt amendati, conform legii, de catre Politie, daca nu folosesc anvelopele de iarna. Amenda este in aceasta iarna cuprinsa intre 720 si 1.600 de lei. Totodata, este retinut certificatul de inmatriculare al automobilului.

Dar ce se intampla daca mai sunt implicati si intr-un accident? Ei risca sa nu fie despagubiti de catre compania de asigurari la care au incheiat polita facultativa Casco.

Inca de anul trecut, mai multi asiguratori (printre care Astra, Asirom, Generali, Omniasig sau Groupama) au introdus clauze speciale in contractele de asigurare sau au anuntat ca nu despagubesc clientii care nu respecta legislatia in privinta circulatiei pe drumurile publice in conditii de iarna.

In general, in contracte se precizeaza ca vehiculul trebuie sa corespunda din punct de vedere tehnic si legal circulatiei pe drumurile publice, iar legea prevede in mod explicit ca masinile trebuie echipate cu cauciucuri de iarna.

Astfel, Astra Asigurari a anuntat de iarna trecuta ca “nu se acorda despagubiri pentru daunele provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule, animale sau orice alte corpuri mobile sau imobile aflate in afara autovehiculului, caderi in prapastie, derapari sau rasturnari daca vehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna”.

COMMENTS