Romanii care au achitat taxa de poluare in 2013 pot sa isi recupereze banii

Veste buna pentru toti soferii care au achitat taxa de poluare in 2013.poluare500
Un barbat din Baia Mare a castigat la Curtea de Apel Cluj in urma unei solicitari de restituire a taxei de poluare platita in anul 2013, pana la intrarea in vigoare a Legii privind timbrul de mediu, scrie stiridecluj.ro.

Pana in prezent mai multe instante judecatoresti din Romania au dispus respingerea actiunilor proprietarilor de autoturisme care au achitat vechea taxa de poluare sau de emisii poluante, dupa data de 1 ianuarie 2013, pe motiv ca discriminarea existenta in Ordonanta 50/2005 si Legea 9/2012 nu mai exista.

Aceasta discriminare se refera la faptul ca cei care au cumparat masini din tari ale UE erau obligati sa plateasca taxa de poluare in timp ce altii, care au cumparat masini noi sau second hand din Romania, nu.
Cei care au platit pana in data de 4 martie 2013  pot cere banii in justitie.
Decizia Curtii de Apel Cluj poate sta la baza altor procese pentru restituirea taxei de poluare. Gheorghe Pasca este din Baia Mare si a achitat in data de 28 ianuarie 2013 suma de 2.564 lei, pentru a-si putea inmatricula masina.
Taxa de timbru 2013 ar putea fi desfiintata.

Doi senatori PNL propun desfiintarea taxei de mediu. Potrivit acestora, taxa de poluare nu incurajeaza cumparatorul sa cumpere o masina care poluează mai putin, daca nu are bani pentru ea, ci ii refuza dreptul la cumpararea unui autovehicul în functie de bugetul propriu.
“Taxa de poluare este profund inechitabila si discriminatorie pentru un posesor de autovehicul inmatriculat după anul 2007 obligatia la plata timbrului de mediu / taxa de prima inmatriculare / taxa pentru emisiile poluante, in comparatie cu cei care au inmatriculat autovehicule în Romania inainte de 2007″, se arata in proiectul de lege propus de senatorii PNL Valeriu Victor Boeriu si Cristian Petru Bodea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>