Numarul masinilor vechi aduse in Romania a crescut in ultimii trei ani

Romanii au adus in tara pana in luna septembrie 21.700 de masini. Din acestea, aproape 55% sunt autoturisme cu o vechime de peste zece ani, reiese din datele oferite de Politie.masini
Anul trecut, in perioada similara, masinile mai vechi de zece ani reprezentau 47% din totalul inmatricularilor iar in 2011 doar 38%.

Importurile de masini vechi au crescut datorita modificarilor aduse taxei de mediu. Daca in 2011 taxa de mediu avea cel mai ridicat nivel pentru masinile vechi, in 2012 aceasta a scazut cu 25%. Timbrul de mediu intrat in vigoare anul acesta a facut ca taxa pentru masinile mai vechi de 10 ani sa se micsoreze.
Importurile de rable a atins în septembrie cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, aproape 55% din cele peste 21.700 de maşini nou înmatriculate în Romania la noua luni reprezentand autoturisme cu o vechime de peste zece ani, potrivit datelor de la Politie.

In aceeasi perioada a anului trecut masinile de peste 10 ani reprezentau 47% din inmatriculari, in timp ce în 2011 procentul era de 38%.
In timp ce importurile de masini second-hand au ajuns la 166.000 de masini – cu aproape 40% mai mult decat anul trecut in perioada similara – inmatricularile de masini noi au scazut cu 16%, la 41.000 in acelasi interval.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>