Masinile vor comunica in curand intre ele

Masinile vor comunica in curand intre ele

Masinile viitorului apropiat isi vor semnaliza una alteia viteza si pozitia.soseaaglomerata500

Aceste avertizari vor duce la scaderea spectaculoasa a numarului de accidente. Oficialii americani care au aprobat utilizarea unei tehnologii de comunicare “de la vehicul la vehicul” estimeaza o scadere a accidentelor cu pana la 80%.

Noua tehnologie permite evitarea coliziunilor din spate si a celor produse la schimbarea benzii de mers sau in intersectii. Sistemul nu include insa mecanisme automate de franare sau de schimbare a directiei.

Masinile care circula pe soselele din Statele Unite vor putea curand sa vorbeasca” intre ele. Autoritatile americane au aprobat utilizarea unei tehnologii de comunicare “de la vehicul, la vehicul”. Astfel, in mod automat, masinile isi semnalizeaza una alteia viteza si pozitia, iar aceste avertizari pot duce la scaderea spectaculoasa a numarului de accidente. Cu pana la 80%, cred oficialii americani.

In 2012 au fost efectuate primele teste cu vehicule echipate cu senzori si mijloace de comunicare fara fir pentru avertizarea soferilor in privinta unor riscuri inalnite adesea in trafic – o coliziune iminenta in intersectii fara vizibilitate sau cu un vehicul oprit in fata. Pornind de la aceste teste, dupa o dezbatere publica, Autoritatea de securitate rutiera va stabili reguli pentru aplicarea acestei noi tehnologii.

COMMENTS