Inmatricularile in Bulgaria ar putea fi blocate

Inmatricularile in Bulgaria ar putea fi blocate

Daca pana acum multi romani isi inmatriculau autoturismul in Bulgaria pentru a evita achitarea timbrului de mediu, in curand acest lucru nu va mai fi posibil. Autoritatile bulgare dezbat un proiect prin care legislatia rutiera va fi modificata pentru a reduce acest fenomen.

masininumerestrainebulgaria133-1345132238

In cazul in care proiectul va fi aprobat, soferii care nu isi transcriu autoturismul in tara de rezidenta risca sa fie amendati cu suma de 75 de euro sau chiar sa li se retina autovehiculul in trafic.

Conform noului proiect de lege, in situatia in care un cetatean strain fara domiciliu in Bulgaria va achizitiona un automobil pe teritoriul acestei tari,  va trebui sa predea placutele de inmatriculare Politiei Rutiere bulgare cand va parasi tara. Pana va inmatricula autoturismul in tara de rezidenta, soferul va primi in schimb placute de inmatriculare provizorii cu care va putea circula legal timp de 60 de zile.

In Romania exista mai mult de 100.000 de autovehicule inmatriculate in Bulgaria ce vor fi afectate daca bulgarii vor schimba codul rutier.

Romanii isi vor putea inmatricula un automobil second hand in tara vecina doar daca vor obtine rezidenta bulgara sau daca vor inmatricula masina pe persoana juridica pe o firma deja existenta in Bulgaria sau pe una nou infiintata.

 

COMMENTS (2)

  • comment-avatar

    Nu cred, eu au de castigat, de ce ar face asta

  • comment-avatar

    100.000 de masini ori minim 300 euro taxa sunt 30.000.000 euro intrate in bulgaria, plus inca aprox 100 euro doar asigurarea sunt 10.000.000 euro/an,

    enough said…