Ce cheltuieli vor avea soferii in 2012?

Ce cheltuieli vor avea soferii in 2012?

Soferii vor avea cheltuieli mai mari in 2012 comparativ cu anul precedent, deoarece se vor inregistra scumpiri ale combustibilului, amenzile rutiere vor fi mai mari, iar polita RCA va fi de asemenea mai scumpa.

Alimentarea masinii, mai costisitoare

Pretul pentru motorina la pompa este mai mare incepand cu acest an, cauzele fiind date de majorarea accizelor cu 4,4% si cresterea cursului de schimb la 4,3 lei pentru un euro. Astfel, un sofer va trebui sa plateasca cu 9 bani pe litru mai mult pentru motorina si cu 2 bani pe litru in plus pentru benzina.

Amenzi mai mari

In primavara anului 2012 va intra in vigoare un nou cod rutier care prevede amenzi mai mari pentru soferii care fac probleme in trafic. Punctul de penalizare se mareste, reprezentand 10% din salariul minim pe economie, adica 70 de lei. In cazul in care un sofer va fi prins conducand pe contrasens sau daca va depasi viteza maxima legala cu peste 60 km/h, el poate primi 100 de puncte de amenda, ceea ce reprezinta o suma in valoare de 7000 de lei.

Polita RCA mai scumpa

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto va fi mai scumpa incepand cu 2012 cu aproximativ 20%, din cauza daunelor platite de asiguratori in anul precedent si a majorarii limitei de despagubire ale politelor RCA.

COMMENTS