Autoritatile vor introduce taxa de timbru si pentru autoturismele dobandite prin partaj

Daca pana acum autovehiculele dobandite prin partaj erau scutite de plata timbrului de mediu, autoritatile vor sa introduca taxa auto si pentru acestea.

Taxa-auto-si-pentru-autovehiculele-dobandite-prin-partaj

Romanii se sustrag de la plata timbrului de mediu cumparand autoturisme in coproprietate si inainte de inmatriculare fac partajul la un notar. Astfel, pentru a  evita prejudiciul adus bugetului general, va fi introdusa taxa auto si pentru autovehiculele dobandite prin partaj.

Legea privind timbrul de mediu a fost modificata prin Ordonanta de Urgenta 9/2013 adoptata de Guvernul Romaniei la inceputul acestui an. Potrivit articolului 8 litera f sunt scutite de plata timbrului de mediu automobilele dobandite prin partaj. De cand a fost adoptata noua legislatie, numai in judetul Bistrita Nasaud au fost inmatriculate peste 1000 de masini prin aceasta metoda.  Acest mecanism de eludare poate fi folosit atat pentru autoturismele second-hand cumparate din statele membre U.E., cat si pentru autoturismele noi.

In primele 6 luni ale acestui an, piata autoturismelor noi a scazut cu 18,6% comparativ cu primul semetru din anul 2012. In ceea ce priveste importul de autoturisme second hand, acesta a crescut cu aproape 38% fata de anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>