Aprobarea noului Cod Rutier a fost amanata

Aprobarea noului Cod Rutier a fost amanata

Aprobarea noului Cod Rutier a fost amanata de Guvern cu o saptamana pentru a ramane in dezbatere publica.

politie_11_

Noul cod rutier prevede o amenda maxima de 9.600 de lei pentru soferi si o perioada maxima de 2 ani in cazul suspendarii permisului de conducere. Pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc atributiile, amenda maxima este de 16.000 de lei.

Ministrul Afacerilor Interne a anuntat ca aceste sanctiuni se afla printre prevederile finale incluse in  noul Cod Rutier. Radu Stroe a mai declarat ca s-a optat pentru promovarea noului Cod Rutier prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne intr-o sedinta de Guvern sa introduca si alte modificari in afara celor legate de amenzi in noul Cod Rutier. Aceste modificari se refera la faptul ca soferul vinovat de producere unui accident va avea permisul suspendat pana la o decizie judecatoreasca definitiva. De asemenea,  Victor Ponta i-a cerut ministrului Radu Stroe sa detalieze modul in care autoritatile locale vor comunica cu reprezentantii politiei rutiere pentru incasarea sumelor provenite din amenzi.

Premierul a mai adaugat ca fara aceste modificari nu va accepta proiectul.

COMMENTS