Cat costa asigurarea Casco pentru automobilele de lux?

Cat costa asigurarea Casco pentru automobilele de lux?

Automobilele de lux necesita cheltuieli mari nu doar in momentul achizitiei, avand in vedere preturile piperate care trebuie platite (de peste 20.000 sau 30.000 de euro), ci si ulterior, atunci cand vine vorba de intretinerea masinii, de realizarea de reparatii sau de plata unei prime de asigurare Casco.

Cat costa asigurarea Casco pentru automobilele de lux?

Uneori, pretul unui Casco pentru o masina de lux poate echivala pretul de achizitie al unui apartament nou.

De exemplu, in cazul unui Lamborghini Aventador, care are un pret de 340.000 de euro, prima de asigurare pentru o polita auto facultativa pe perioada unui an se incadreaza intre 28.500 si 60.000 de euro, suma de bani cu care poate fi cumparat un apartament de doua camere.

De asemenea, cu banii platiti pentru un Casco la o masina de lux poate fi achizitionata o masina BMW X5 sau un Mercedes-Benz ML. Daca asigurarea Casco ar fi platita in rate lunare, cu o astfel de rata lunara ar putea fi cumparat un Logan nou.

In Romania exista un numar de 50 de automobile Lamborghini, sase dintre acestea fiind model Aventador.

Pentru un Bentley Continental GT Speed cu motor W12, cu un pret de 220.000 de euro, pretul unui Casco este cuprins intre 17.500 de euro si 35.000 de euro, cu o rata lunara de 3.000 de euro.

Pretul pentru o asigurare RCA poate ajunge anual la preturi de la 600 la 4.000 de lei. De asemenea va trebui platit si un impozit anual de 8.500 de lei.

Un sofer care detine un automobil de lux precum Bentley, Ferrari sau Lamborghini va plati anual o suma de pana la 63.000 de euro pentru intretinerea acestuia.

COMMENTS