JURNAL DE SOFER ROMAN. EP. 1: Iesirea din giratoriu

JURNAL DE SOFER ROMAN. EP. 1: Iesirea din giratoriu

Partea vatamata 

• Azi am iesit din giratoriu. Moaammaa cum suna!  Parca e titlu de roman psihedelic, nu? “Iesirea din giratoriu”. “Za ecsit from roundabout”, ” Sortez du rond point, “Vom Karussell heraus”, “回り道 からの出口“(e in japoneza). Tare de tot.

• Asaa… M-am invartit de cel putin 10 ori in giratoriul ala din doua motive: unu- ajungeam prea devreme la o intalnire si doi-era in mijlocul sensului giratoriu o reclama mare cu mult scris si nu reuseam nici din 5 invarteli sa termin de citit ce scria acolo. Cre’ ca ma mai invarteam o bucata daca nu incepea sa se uite la mine un politist de la circulatie. Chiar asa, daca respecti regulile de circulatie nu poti sa te invarti cat vrei in giratoriu? Intreb si io…

• Asaa… Cand ies din giratoriu sa vezi faza: pe banda doi statea unu’ cu avariile puse. Banda unu era ocupata cu masinile parcate cu botu’ la trotoar (sau cum se scrie, cre’ ca trotuar), pe banda doi statea asta cu avariile si mai ramanea banda de la linia de pe mijloc. Toata lumea care iesea din giratoriu il claxona cu spume. Ala nimic! Ziceam: bine ma, politistu’ se benocleaza la mine ca ma invart regulamentar in giratoriu da’ aluia care sta acolo ca un bolovan de stanca nu-i zice nimic?

• Ma trag pe dreapta dupa ce trec de el (oricum ajungeam prea devreme la intalnire) si ma dau jos. Da nu stiam la cine sa ma duc: la ala cu avariile sau la politist. Sa vezi belea: n-apuc sa ma hotarasc si iese din giratoriu bai tata ditamai masinoiu de gunoi care n-apuca sa se dezmeticeasca de inghesuiala facuta de ala si-i zgarie in ultimul moment aripa de pe stanga spate.

• Am ramas masca! Prima data am zis: exista dreptate! Dupa aia mi-am dat seama ca doresc  raul altuia si am taiat-o repede.  Sa se descurce, ce treaba aveam io.

Vatamatorul 

• Am descoperit pe net niste trucuri tari de tot ca sa trec mai usor la alt nivel la jocul ala Farmvil. Da’ nu le spun ca dupa aia toata lumea devine mare meseriasa pe Farmvil.

• Stateam in masina. Coborase Pisi pana la placintarie sa ia niste covrigi poloneji pentru ea si cornuri cu nuca pentru mine. Ea are o lucrare in gura si-i intra nuca la ea. De aia mananca poloneji, ca sunt siropati si moi.

• Locuri de parcare, pauza. Ca asa e la noi. Masini garla parcate cu botu la trotuar. Zici ca astia au avut bani numa’ de masina, nu si de benzina. Ca sa parchez trebuia sa ma duc pana la coltul urmator. Si, pe canceru’ de afara, sa mearga Pisi pe jos cu cu cate un pachet in fiecare mana. Ce vorbesti ma vere?! Da’ chiar am ajuns ultimu’ papagal?!

• Stateam si io linistit la volan pe banda 2 (ca mai ramasese libera o banda lata cat China). Pusesem civilizat avariili.

Si bagam Farmvil cu aifonu’ patru ES din dotare. Ba tata, da’ stateam! Nu faceam nimic in trafic! Stateam si atat! Pai nu-ti spun ce claxonau dementii si dadeau cu farurile din spate! Prima data am zis ca ma saluta vreunu’ care ma stia. Dupa aia am zis ca oi avea fo scurgere de ulei sau o iesi fum din masina. M-am dat jos, m-am uitat, nimic.

• Dilimanii, cu claxonu inainte! Ba, da’ ce am facut?! Huo!

Intru in masina si, cand sa iau nivelu sase pe Farmvil, aud ba tata un claxon de vapor, niste scartaieturi de cauciuc si o harjaiala pe masina mea. Cand ma uit, o magaoaie de masina de gunoi imi julise aripa din spate. Ma dau jos la ei, da’ ei coborasera deja. Si erau trei. I spargeam oricum da’ a aparut si un politist. Au avut noroc.

• Acu’ vine partea cea mai tare: tot pa mine m-au scos vinovat!!! Io, care stateam si nu faceam nimic!!! E clar: erau pe mana.

COMMENTS (2)

  • comment-avatar
    Wembley Andy 11/02/2013

    Mda…prea tare!

  • comment-avatar
    Koichi 25/12/2015

    E na nu ai cum sa stii cand vine trenul. Nu ai vazut pe la TV cum pe saacrii oameni i-a pandit trenul si le-a tras una pe neasteptate? De unde era sa stie ei ca trenu’ vine fix pe linie?