Jurnal de sofer roman EP.7: Avion cu prioritate

Jurnal de sofer roman EP.7: Avion cu prioritate

Partea vatamata

Eram pe DN, in Otopeni. Ieseam spre Ploiesti. Cand mai aveam un pic pana sa ajung in dreptul pistei aeroportului, hopa!, blocaj de trafic. Zic “e clar, e accident pe undeva”. Da’ nu se vedea nimic. Erau cativa politisti de circulatie care oprisera traficul in ambele sensuri exact in dreptul pistei de aterizare. Ca avioanele vin la aterizare peste DN. Politistii nu mai dadeau drumul la trafic.jurnalsofer

Ma trece un gand “ma, doar n-or astepta sa treaca vreun avion cu un mahar important!”. Ma gandeam ca m-am scrantit la cap sa am un astfel de gand cand il aud pe un alt sofer:”Ba, da’ doar n-o trece Angela Merkel cu avionu’!”. Cand colo, trece nenica un Hercules cat un Carrefour pe deasupra DN-ului unde era circulatia oprita. Avea trapa aia din spate deschisa si atarnau niste panglici din el. Am ramas toti cu gura cascata! Am stat la stop pentru un avion care zbura! Maine-poimaine ne trezim ca cedam trecerea vreunui vapor sau submarin.

 

Vatamatorul

 

Ne aflam in misiune de supraveghere a traficului rutier pe DN1, segmentul Baneasa – Balotesti, in doua echipaje auto de cate doi agenti. In jurul orelor 11.20 am primit prin statie ordin de misiune pentru intreruperea traficului rutier in amble sensuri de circulatie in dreptul pistei de aterizare a aeroportului Otopeni. Am executat oprirea circulatiei in zona indicata timp de 8 minute. Dupa trecerea pe cale aeriana a unui avion tip Hercules cu trapa din spate deschisa din care fluturau niste chingi care ne-au atins caschetele, am primit ordin prin statie pentru reluarea traficului rutier. Am permis reluarea traficului.

COMMENTS