Jurnal de sofer roman, EP. 5: Intrecere cu ambulanta

Jurnal de sofer roman, EP. 5: Intrecere cu ambulanta

Partea vatamata

Sunt sofer pe ambulanta. Si nu de ieri de azi. De 25 de ani. Adica le-am cam vazut pe toate. Da’ uite ca am ajuns sa vad si una ca asta de mi s-a intamplat alaltaieri. Jurnal de sofer roman, EP. 5: Intrecere cu ambulanta

Io stiu bine ca atunci cand am pacient in trafic se agata cate unu’ in spatele meu ca sa profite de “partia” pe care o fac cu sirena si cu girofarurile. De data asta s-a gasit unu’ care s-a asezat in fata mea! Eu cu sirena, el cu partia! Zic: ”Las’ ca la prima intersectie o ia in alta parte; n-are el de unde sa stie in ce parte o iau io”. Bai frate, pai nu-ti spun ca o lua exact pe ruta pe care trebuia s-o iau eu ?! Exact pe drumul catre spital. Adica credeti ca se oprea la semafor la rosu? Nu tata! Profita de faptul ca eram in coasta lui si calca rosul.

Cand am vazut ca ajunge in fata mea la poarta spitalului, am zis ca-mi vine rau! A intrat inaintea mea pe poarta spitalului! Gata! Am zis ca il bat cand termin cursa. Eram hotarat sa-l bat. Da’ nu stiu unde a disparut in curtea spitalului ca n-am mai dat de el. Am ajuns rau nenica! Sunt nebuni peste tot! Auzi, sa faci cursa cu salvarea!

Vatamatorul

Stiam ca nevasta-mea urma sa nasca intr-o saptamana. Da’ nu m-am gandit ca in ziua aia se va intampla. Eram in trafic. Suna telefonul: “Am dureri mari si o sa nasc acasa daca nu vii sa ma duci!”. Cum frate, imi zic io, ca dimineata o lasasem calcand rufe si fredonand Gloria Estefan!

Am taiat-o spre casa. Am sunat si la Salvare. Le-a luat vreo 20 minute. Cand am ajuns io, ei plecau cu sirenele. Am pe masina o statie din aia de scaneaza tot. Si politia o scaneaza. Dau cautare si gasesc masina salvarii in care era nevasta-mea. Auzeam traseul si m-am bagat io in fata Salvarii ca sa fiu sigur ca nu o pierd.

Cred ca soferul de pe Salvare facea spume. El cu sirenele, eu cu bagatul. Faceam si io cu farurile, doar era nevasta-mea in masina nu? Pana la urma, am intrat la spital si m-am dus la nevasta-mea. Io cre’ ca-s bun de sofer pa Salvare, nu?

COMMENTS