Jurnal de sofer roman, EP. 4: Sarpele care m-a salvat

Jurnal de sofer roman, EP. 4: Sarpele care m-a salvat

Partea vatamata

Eram parcata la trotuar pe un bulevard larg, la ora de varf. Puhoi de masini pe strada. Si mai mult stateau decat mergeau. Dau sa plec si sa ma incadrez pe prima banda. Cinci minute nu m-a lasat nimeni sa intru. Cat timp au castigat? Jurnal de sofer roman, ep. 4

Pana la urma am tras de volan, am accelerat si am fortat intrarea pe banda 1. Vai de mine ce claxoane si ce urlete cu capu’ scos pe geam mi-a tras ala din spate! Cand se dadea jos si venea la geamul meu pornea si traficul. Fugea inapoi la masina. Pana la urma s-a tinut dupa mine prin oras. Cu sicane, cu frane, cu din astea.

Am ajuns unde aveam treaba, dar nu ma puteam da jos din masina din cauza matahalei de om cu lant de aur gros la gat, cu maieu mulat si tatuaj pe umar care ma hartuise. Statea la geamul meu si urla la mine, improscand cu saliva pe geam.

Eu sunt medic veterinar si ingrijesc reptilele de la gradina zoologica. Aveam in masina un piton mai mic pe care il duceam la cabinet. L-am scos din lada si am iesit la el. Nu ma asteptam ca mastodontul ala de om sa urle de frica in asa hal. A luat-o la fuga printre masini uitand de masina lui.

Bietul om.

 Vatamatorul

Sa mor io daca nu era sa mor. S-a bagat una cu paru facut pa bigudiuri in fata mea cand io stateam de o ora pa banda. Maaamma! Ce m-am turbat dupa ea! Ma facuse de cacao la Cici care era langa mine si la baeti din spate.

Cici nu accepta sa mi-o ia mie cineva in fata. Plus ca imi zgaria masina daca nu eram io un mare meserias. Da’ m-am dus dupa ea! Prin tot orasu. Adica io ramaneam prost la Cici si la baeti?!

Am prins-oo cand a tras pe dreapta. O mancam ca pe saorma. Da` sa vezi vere cu ce se da aia jos din masina! Cu un balaur de sarpe! La inceput am crezut ca are vreun fular sau batic din asta mare din piele sau ceva. De unde frate! Cand a inceput lighioana sa sasaie in mana ei m-a luat cu ameteli.

M-am oprit din fuga dupa 10 minute. A adus masina acasa Cici cu baeti.

COMMENTS (1)

  • comment-avatar
    picea 21/02/2013

    foarte tare… toate sunt frumoase … continuati