JURNAL DE SOFER ROMAN, EP.3: In papuci, prin Bulgaria

JURNAL DE SOFER ROMAN, EP.3: In papuci, prin Bulgaria

JURNAL DE SOFER ROMAN, EP.3: In papuci, prin Bulgaria

Partea vatamata:

Ies acu’ doua seri sa iau niste seminte de la buticul de pe centura. Ca stau intr-o comuna chiar langa soseaua de centura. Ma duc mereu cu masina asa cum umblu prin casa: in trening, in papuci, poate cu un halat. Aia deja ma stiu. Ca sa ajung la butic tre sa merg o bucata mica pe centura.
Opresc la stop la intrarea in centura, astept sa treaca unii-altii si plec. Ba frate, io stiam ca m-am asigurat din toate partile. De nu imi vajaie pe langa mine un tir bulgaresc cu un claxon de mi-a ridicat paru’ in cap! Ma trag mai la o parte sa ma dezmeticesc si sa-i fac loc lu’ ceafa-lata. Cand, din spate faruri de OZN si claxon de sculat mortii. Alt tir bulgaresc! Accelerez un pic sa nu-l supar, da’ ma apropiam de alalalt care incetinise brusc! Dau sa-l depasesc pe al din fata, se baga in stanga. Incerc pe dincolo, iar se baga. Io vroiam sa ajung la buticu meu.

De aici incepe aventura vietii mele. Ala din spate statea lipit de mine. Ala din fata nu ma lasa sa depasesc. Am trecut si de mama buticului! Zic: las’ ca scap de ei cand o iau spre Giurgiu. Ce vorbesti mai tata! Asa m-au tinut pana la Giurgiu! Si nu luasem mobilu’ cu mine! Si nici acte!

Cand ajungem la vama, nu ne-a oprit nimeni. Cica suntem un UE! Si uite asa m-au trecut astia in Bulgaria bai tata! In papuci si in halat. Bine ca facusem plinu in ziua aia.

Mi-au dat niste claxoane vesele si m-au lasat sa opresc. Spre dimineata am ajuns si io acasa. Sa vezi ce panarama mi-a facut nevasta-mea ca n-a crezut o iota din ce-am patit.

De-acu’ ma duc pe jos la seminte.

Vatamatorul:

Veneam din Austria cu colegul meu Stanimir. Am mers bine pana la granita cu Romania. Am intrat pe la Nadlac. De aici s-a terminat cu linistea noastra. De nu ne-au controlat politistii romani si de nu ne-au pus sa scoatem la Euro din buzunar! Spume faceam. De abia asteptam sa le-o coacem romanilor.

Pe la Bucuresti l-am prins pe unu’ pe centura. Intre noi l-am prins. I-am dat prin statie lu Stanimir: ba, il facem p’asta ca sa ne racorim pe romani? Si l-am plimbat nitel pana la noi acasa. Cand l-am lasat in pace, mi s-a facut mila de el si am oprit sa-l iau acasa sa manance ceva, sa dea un telefon la el acasa si sa-i dau niste bani. Ce vorbesti bai tata! Cand s-a vazut liber a taiat-o de nebun pe contrasens.

Sper ca a ajuns acasa sanatos. Alta data sa nu ne mai jupoaie romanii.

COMMENTS