Dragos Schiopu: Le-as da calmante soferilor romani

Dragos Schiopu: Le-as da calmante soferilor romani

Ca sa-i cunoastem si din spatele volanului, nu doar din spatele ecranului, am intervievat mai multi bloggeri soferi cu cateva intrebari “in oglinda”.Intre navigatul pe web si sofatul pe soselele Romaniei sunt cateva asemanari – liniutele se pedepsesc si se circula cu mare atentie la participantii la trafic.  

Mai jos, Dragos Schiopu, care ne povesteste ca, in trafic, nu i s-ar potrivi deloc numele de haotik.

haotik

Prima oara am dat de carnet acum 15 ani. L-am luat din prima, dar a fost la limita – 23 de raspunsuri corecte. In urma cu 4 ani, am mai facut scoala o data pentru categoria A si din nou am luat din prima, din nou cu 23 de raspunsuri corecte.

 

Nu sunt innebunit dupa condus, merg mai mult pe motor. In masina prefer sa stau pe scaunul din dreapta si sa ma uit la case, blocuri, peisaje. Cand faceam naveta la Bucuresti cu masina, faceam cam 2000 de km pe luna, luna trecuta am fost intr-o mica vacanta: Viena, Praga, Ostrava, Viena si inapoi acasa. Aproximativ 3300 de km. Luna asta doar un drum la Bucuresti – 120 km.

 

Ce sfat ai da cuiva care se urca pentru prima data la volan?

 

Sa mearga incet, mai bine sa incurce pe altii decat sa mearga tare, mai ales pana capata experienta. De condus o masina e usor, insa atunci cand cineva face o greseala si tu esti prins la mijloc, doar experienta te scoate din necaz.

 

 Masina ta are un nume? Vrem sa-l stim.

 

Am avut o Dacie din ‘78, iar apoi mi-am luat un Logan, zic mereu ca am un Logan amarat, mai ales ca a trecut prin multe. Nu are nume, nu le-am dat niciodata nume. Sotia cauta un nume pentru masina ei proaspat achizitionata, daca aveti sugestii…

 

 Daca ai putea schimba un lucru la soferii din Romania, acela ar fi …

 

Le-as da calmante. Sunt prea grabiti, prea nervosi la volan. Fac tot felul de depasiri riscante si la final nu castiga prea mult timp pana la destinatie.

 

 Daca ai putea alege pentru un test drive de o saptamana orice masina din lume, aceea ar fi …

 

Sunt fan al masinilor electrice, asa ca as fi super incantat sa testez masina celor de la Tesla. Pe urma cred ca as uita imediat de masina respectiva daca cineva mi-ar intinde cheile unui Ferrari. Revenind cu picioarele pe pamant, mi-as dori sa testez Opel Ampera, chiar am dat ceva e-mailuri, dar nu mi-a raspuns nimeni. Acum a aparut si de la Ford o masina electrica, si Renault pregateste ceva modele. Nu as fi asa mofturos.

 

Cel mai amuzant lucru trait la volan:

 

Eram la semafor in Bucuresti si la un moment dat apare pe trecere un barbat gras in fustita, ce traverseaza repede strada si dispare dupa coltul unui bloc; se face verde si trebuie sa plec mai departe. Ajung la munca si le povestesc colegilor ca vad oameni pe strada in genul Zanului de la Banca Transilvania, unul din ei a recunoscut individul si mi-a dat un clip de la TV, ca ma gandeam ca am luat-o eu razna de tot sau ca mi s-a parut ce am vazut.

 

Tu, la volan: descriere in 3 cuvinte.

 

Relaxat, calm, atent la taximetristi si Daciile vechi. Cu mentiunea ca eram ceva gen Gigi-viteza pana mi-am luat motor. Atunci am inteles ca nu are rost sa apesi pedala de acceleratie la masina. Merg cu 200+ cu motorul, si 50+ cu masina, nu cu mult peste in ambele cazuri.

 

Iar, in final, recomanda-ne o melodie de drum bun.

 

Melodia preferata cand plec la drum este Life Is Beautiful – Tim McMorris.

 

COMMENTS