Top 5 mașini hibride și electrice disponibile în România sub 21.000 de euro

Dacă nu sunteți încă 100% convinși că mașinile “verzi” sunt viitorul, vă învităm să descoperiți cele mai accesibile modele hibride și electrice pe care le puteți achiziționa în România. Cine știe, poate vă înscrieți la un test drive și vă îndrăgostiți de un astfel de model.

eco

Pentru început, trebuie să știți că Ministerul Mediului a demarat un proiect prin care va acorda anul acesta 100 de ecotichete în valoare de 20.000 de lei celor care vor să cumpere un model electric.

Și mai important este faptul că ecotichetele vor fi disponibile și în cadrul programului Rabla, deci practic, puteți beneficia de trei ecotichete și un tichet Rabla, sau peste 6.700 de euro reducere. Drept urmare, iată cele mai ieftine modele hibride și electrice pe care vi le puteți cumpăra în România.

  1. Renault Twizy

Deși nu este chiar o mașină în adevăratul sens al cuvântului, Renault Twizy poate fi achiziționat pentru suma de 7.000 de euro în varianta de 45 CP sau 7.700 de euro pentru versiunea cu 80 CP. Twizy poate transporta două persoane, și deși are patru roți, seamănă mai degrabă cu un scuter cu acoperiș.

  1. Toyota Yaris Hybrid

Toyota este unul din cei mai bun producatori când vine vorba de hibride, în special datorită celebrului Prius. Cu toate acestea, în România, cel mai ieftin hibrid la Japonezilor este Yaris Hybrid, care poate fi achiziționat pentru un preț de pornire de 14.330 de euro. Ansamblul motor electric – motor termic produce 100 CP, ceea ce pe hârtie, profilează un consum mediu de doar 3,3/100 km.

  1. Honda Jazz Hybrid

Nici cei de la Honda nu sunt străini sistemelor hibride de propulsie, iar în România clienții pot opta pentru Jazz Hybrid, pentru un preț de 17.596 de euro. Jazz Hybrid îmbină un motor cu ardere internă de 1,3 litri și un motor electric pentru o putere maximă de 88 CP și un consum mediu de 4.6 l/100 km.

  1. Toyota Auris Hybrid

Auris Hybrid este vărul mai mare al lui Yaris Hybrid și propune un motor cu combustie internă de 1,8 litri și un motor electric pentru o putere totală de 136 CP. Consumul mediu teoretic este evaluat în jurul valorii de 3,8l/100 km, dar cea mai ieftină versiune pleacă de la 20.094 de euro.

  1. Renault ZOE

Spre deosebire de Twizy, ZOE chiar arată ca o mașină, plus că vorbim de un model 100% electric, care vine cu un preț de pornire în România de 20.900 de euro. De acești bani beneficiați de o autonomie maximă de 240 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Un ciclul complet de încărcare durează 240 de minute la o priză normală însă trebuie menționat că ZOE se simte cel mai bine în mediul urban sau cel mult în împrejurimile orașului.

COMMENTS