Top 4 drumuri si destinatii spre care sa conduci vara asta in Romania

Transalpina winding road in Romania

Ne-am gandit sa va oferim cateva exemple de drumuri cu peisaje interesante pe care sa conduceti vara aceasta.

Pentru ca Transalpina si Transfagarasanul sunt deja arhicunoscute si circulate pe timp de vara de cei care iubesc sa conduca pe drumuri solicitate si peisaje spectaculoase, va vom prezenta alte cinci drumuri ce merita parcurse in sezonul cald.

 

1. Cazanele Dunarii

 

Sectorul de drum pe care il vizam este Oravita – Cazanele Dunarii – Drobeta Turnu Severin, o portiune refacuta, pe care se circula in conditii bune in momentul de fata. Desi nu foarte la indemana celor din estul tarii, traseul este ideal pentru cei care abordeaza condusul in stil de plimbare, iar serpentinele dinspre Oravita vor avea grija sa ii tina in priza pe cei dornici de condus mai sportiv.

 

2. Voineasa

 

Departe de tirurile si traficul infernal de pe Valea Oltului se afla DN7A, mai exact drumul dintre Brezoi, Voineasa si Vidra. Traficul este cu mult mai lejer fata de ce ofera Valea Oltului, iar portiunea de drum sus-amintita ofera serpentine prin padure si portiuni drepte printre munti. Asfaltul este in stare buna si se poate iesi spre Transalpina din acest traseu.

 

3. Sighisoara

 

O zona ceva mai accesibila soferilor din toata tara datorita amplasarii oarecum centrale este cea dintre Brasov, Sighisoara si Targu Mures, pe DN13. Acest sector de drum iti va pune la incercare calitatile de sofer pe portiunea dintre Sighisoara si Targu Mures, dar iti va oferi si posibilitatea sa vizitezi cetatile medievale Rupea si Saschiz, precum si satul Viscri. Inarmati-va insa cu o doza de rabdare, pentru ca satele presarate pe traseu va vor mai taia din avant.

 

4. Dobrogea

 

Desi este la o aruncare de bat de drumul pe care toti il stim spre mare, traseul dintre Cernavoda si Tulcea cu trecere prin Capidava, Saraiu si Macin este subestimat. Puteti ajunge in zona cu bacul daca veniti dinspre Galati sau Braila, sau direct din Autostrada Soarelui in cazul in care calatoriti de la Bucuresti sau Constanta. Intre localitatile dobrogene mentionate mai sus va asteapta o combinatie de linii drepte, urcusuri si coborasuri, plus serpentine care alterneaza peisajul montan cu cel de campie. De asemenea, nu prea veti intalni radare dar incercati sa conduceti cu atentie, deoarece carutele si vehiculele lente sunt un lucru obisnuit in aceasta zona.

COMMENTS