RAR schimba cartea de identitate a vehiculului

RAR schimba cartea de identitate a vehiculului

Cartea de identitate a vehicului va fi inlocuita cu o varianta imbunatatita, continand mai multe elemente tehnice care lipsesc in prezent, a declarat Flaviu Campeanu, director tehnic in cadrul Registrului Auto Roman (RAR).carte_identitate_vehicul

“Vom schimba modelul cartii de identitate, sper in acest an. Noul model al cartii de identitate, dupa ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate si se va naste, va cuprinde toate datele de care aveti nevoie, va fi o oglinda a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveti, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge si celalalt subiect sensibil, cu masele si dimensiunile”, a declarat Campeanu, pentru Mediafax.

Cartea de identitate a vehicului a fost adaptata ultima oara in 1993 iar la momentul actual nu mai reflecta in totalitate cerintele tehnice ale vehiculului  si nu prezinta norma de poluare in variante Directivei Europene, lucruri ce ii incurca pe soferi la controalele in trafic din strainatate. Noua varianta va contine mai multe elemente tehnice care lipsesc.
Noua carte de identitate a vehiculului va duce la disparitia a cel putin doua taxe, cea de inregistrare nationala pentru dealer si de anulare a cartii de identitate.

“Cartile de identitate se vor schimba treptat, la iesirea din viata normal a fiecarei carti in parte, la completarea totala a rubricii de proprietar, distrugere sau pierdere”, a mai declarat  reprezentantul RAR.

COMMENTS