Perdele forestiere anti-viscolire plantate pe marginea drumurilor

Perdele forestiere anti-viscolire plantate pe marginea drumurilor

Autoritatile locale din Iasi au identificat o metoda prin care sa mentina drumurile din judet practicabile in timpul caderilor de zapada.ZOETERMEER-SNEEUW-VERKEER

Perdele forestiere împotriva zapezii. Proiectul va fi implementat în zonele unde, frecvent, apar probleme cauza ninsorilor abundente.

Perdelele forestiere si coridoarele naturale de vegetatie vor avea rolul de a proteja drumurile. Este vorba despre o suprafata plantata, de aproximativ 30 centimetri grosime, de arbori de diferite dimensiuni.

Perdelele forestiere vor fi utile atat in iernile cu viscol puternic, cat si in timpul verilor, culturile fiind astfel aparate de vanturile uscate. Acestea sunt cu atât mai necesare, avand in vedere ca, in ultimii ani, zeci de drumuri nationale au fost blocate din cauza ninsorii viscolite.
Proiectul demareaza printr-un program-pilot pe raza comunei Gorban, situata in extremitatea sudica a judetului Iasi. Aici vor fi plantati 13.000 de puieti de salcam, salcioara si maces, pe o suprafata de 2.5 hectare, urmand ca proiectul sa fie extins si în alte zone vulnerabile din judet.

COMMENTS