Harta: Cele mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti

Harta: Cele mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti

Cele mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti se afla in cartierul Drumul Taberei, in zonele strazilor Romancierilor si Brasov, conform unei harti realizate de RCA-ieftin.ro, pe baza datelor oferite de Politia Rutiera.

harta_treceripietoni_fb

Anul trecut, pe trecerile de pietoni din zona Bd. Timisoara – str. Romancierilor si str. Brasov – str. 1 Mai au avut loc cate 5 accidente rutiere soldate cu cate 6 raniţi. Alte treceri de pietoni periculoase sunt cele din str. Luica – str. Resita si Calea Dorobanti – str. Washington, unde au fost ranite cate 5, respectiv 4 persoane de la inceputul anului.

Harta celor mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti este disponibila pe site-ul RCA-ieftin.ro, la urmatoarea adresa: https://www.rca-ieftin.ro/infografice/harta/ și ilustreaza trecerile de pietoni cu cele mai frecvente accidente rutiere din 2012.

Trecerile de pietoni în care s-au petrecut cele mai multe accidente rutiere sunt marcate printr-un punct roau. La un simplu click pe marcaj, utilizatorii pot vedea informatii despre accidentele care au avut loc in zona respectiva.

Anul trecut au avut loc 3.704 accidente rutiere în Bucuresti, in urma carora au decedat 80 de persoane, au fost ranite alte 945 şi 3.388 au suferit rani usoare. In 2012, traversarea neregulamentara a produs 333 de accidente rutiere grave, care au provocat decesul a 36 de persoane si ranirea altor 300. Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor a cauzat producerea a 171 de accidente rutiere, în urma carora au decedat 9 persoane, iar alte 166 au necesitat spitalizare din cauza ranilor grave.

Conform datelor primite de la Politia Rutiera Romana, in primele 8 luni ale acestui an s-au produs in jur de 4.500 de accidente auto, Romania devenind astfel a treia tara din Europa in functie de rata de decese rutiere.

RCA-ieftin.ro a realizat harta celor mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti cu scopul de a crește nivelul de informare în legatura cu numarul crescut de accidente rutiere care au loc in intersectiile din Capitala.

Toti șoferii pot contribui la actualizarea harții printr-un mesaj pe pagina de Facebook RCA-ieftin.ro, prin care sa mentioneze alte treceri de pietoni sau intersecții periculoase si care ar fi solutiile prin care ar putea fi remediate problemele din zonele respective. Ulterior, RCA-ieftin.ro va realiza o lista a acestor zone, impreuna cu solutiile propuse de catre soferii din Bucuresti si le va prezenta autoritatilor in scopul implementarii.

COMMENTS