Faceți cunoștință cu cei mai buni piloți români ai momentului

pilot

Fie că evoluează în Campionatul Național de Raliuri sau își iau doza de adrenalină din karting, România nu duce lipsă de piloți talentați. Așa că ne-am gândit să vă spunem mai multe despre acești ași ai volanului.

O să începem cu tineretul, pentru că ei sunt viitorul dar și pentru că au învățat de la o vârstă fragedă ce înseamnă sacrificiile și peformanța.

Primul pilot român pe care vă propunem să-l cunoașteți mai bine este Andrei Vajda, de doar 15 ani. Andrei concurează în competițiile organizate de Federația Română de Karting și anul trecut a reușit să acumuleze cele mai multe puncte dintre toți piloții de karting în aceste întreceri. Tot în 2014, tânărul pilot a fost desemnat de federație cel mai bun sportiv al anului în karting.

Tot din categoria tinere talente face parte și Simone Tempestini, în acest moment liderul clasamentului general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Are doar 20 de ani și este fiul pilotului de railuri Marco Tempestini. Deși Simone este italian, el concurează pentru România în competiții europene precum EWRC. Vorbim de un tânăr pilot extrem de talentat, care a debutat în 2013 la WRC la Raliul Finlandei, și de care este foarte posibil să auzim pe viitor în competițiile de anvergură din sfera raliurilor.

Dacă până acum nu ați auzit de Claudiu David, este cazul să aflați câte ceva despre primul și singurul instructor român din cadrul BMW Driving Experience. Claudiu s-a făcut remarcat în Campionatul Național de Raliuri și în Campionatul European de Raliuri la volanul unui VW Polo GTI. Deși în prezent lucrează pentru BMW, lui Claudiu îi plac provocările. O spun și încercările lui – reușite de altfel – de traversare a României de două ori cu un singur plin de carburant și urcarea unei pârtii de schi cu un BMW Seria 1, evident, pe timp de iarnă.

Extrem de carismatic și la fel de talentat, Vali Porcișteanu evoluează ca pilot în Campionatul Național de Raliuri unde a obținut titlurile de campion național în sezonul 2011 și vicecampion național în 2010 și 2012. În prezent, Vali pune umărul serios la crearea unui mediu mai sigur pentru șoferi cu ajutorul școlii de conducere defensivă pe care a înființat-o, unde oferă cursuri de pilotaj și cursuri de conducere defensivă.

COMMENTS