Cum transportăm în siguranță animalele de companie cu mașina

Cum transportăm în siguranță animalele de companie cu mașina

La fel ca pasagerii umani, animalele de companie trebuie să beneficieze de o călătorie cât mai comodă și relaxantă, care să nu le agite sau să le sperie. Siguranța acestora este esențială, așa că v-am pregătit câteva sfaturi care să vă facă viața mai ușoară, când aveți de transportat un animal de companie pe distanțe scurte sau lungi.

Ideal, un animal de companie se transportă în condiții de maximă siguranță într-o cușcă-trasportor specială, ventilată, amplasată întotdeauna pe bancheta din spate și asigurată cu centura de siguranță. Dacă vă întrebați de ce, răspunsul e simplu. În cazul unui impact frontal la 50 de km/h, un câine de talie medie spre mare (sau cușca în care se află), cu greutatea de 30 de kilograme va fi aruncat în față cu o forță echivalentă cu cea care s-ar exercita dacă ar fi lovit de un obiect cu greutatea de 100 de kilograme.

La fel, amplasarea animalului de companie pe bancheta din spate va evita rănirea acestuia în cazul în care airbag-urile se declanșează, plus că soferului nu-i va fi distrasă atenția de la condus.

Skoda, de exemplu, a lansat o centură de siguranță pentru câini, care e atașează la centura de siguranță a banchetei din spate, protejând animalul de eventualele șocuri.

Foarte important este să țineți geamurile închise pe timpul călătoriei, pentru că au fost cazuri în care animale de companie au sărit din mers la viteze destul de mari.

Mai mult, este crucial să nu vă lăsați animalul de companie închis în mașină odată ce staționați, în special în zilele foarte călduroase. Câinii și pisicile sunt mult mai sensibili la temperaturi ridicate și lipsa de oxigen decât oamenii, așa că cinci minute sunt de ajuns pentru a le pune viața în pericol.

Dacă plecați la drum lung, nu uitați de pauze și încercați să hrăniți animalul de companie doar în momentele de staționare și nu în timpul mersului.

COMMENTS