Accident pe zapada fara cauciucuri de iarna – ce procent din dauna acopera asigurarea CASCO

Accident pe zapada fara cauciucuri de iarna – ce procent din dauna acopera asigurarea CASCO

In Codul Rutier aflat inca in vigoare nu este prevazut niciun interval obligatoriu in care masinile trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna, insa se mentioneaza clar ca in caz de ninsoare sau atunci cand carosabilul este acoperit de zapada, autovehiculele trebuie sa fie echipate corespunzator, indiferent de perioada.A single lane of traffic drives between two cars involved in an accident on the westbound lanes of Interstate 84 near mile marker 31 on Wednesday, Dec. 31, 2008.

Exista doua tipuri de asigurare prin care se acorda despagubiri in cazul unui accident: RCA (asigurarea de raspundere civila auto) care este obligatorie si asigurarea facultativa CASCO.

In cazul asigurarii RCA, societatile de asigurare acorda despagubiri si in cazul in care accidentul a avut loc pe un drum acoperit de zapada, iar soferul nu avea anvelope de iarna.

In cazul asigurarii CASCO, unele companii de asigurari, printre care si Generali, aplica o franciza procentuala de 30%. Astfel, compania de asigurari acopera 70% din totalul daunelor daca intre 1 noiembrie si 28/29 februarie soferul asigurat nu avea cauciucuri de iarna.

Soferii sunt obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna indiferent de perioada anului  in cazul in care carosabilul este acoperit de zapada, gheata sau polei, indiferent de perioada calendaristica. Daca sunt prinsi in trafic fara cauciucuri de iarna, acestia risca o amenda de pana la 1.600 de lei.

COMMENTS