Soferii pot achita rovinieta direct de pe smartphone

Soferii pot achita rovinieta direct de pe smartphone

Soferii romani isi pot achizitiona acum rovinieta direct prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone. Aplicatia poate fi rulata pe sisteme de operare precum iOS, Android si Windows Phone. In momentul in care soferul a introdus o data datele solicitate, acestea sunt memorate si pentru comenzile viitoare, astfel incat procesul sa fie mult mai simplu, informeaza Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) printr-un comunicat de presa.

Aplicatia, care este gratuita, este disponibila pe site-ul e-rovinieta.ro. Posibilitatea de a cumpara roviniete prin intermediul telefonului se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, iar numarul de roviniete care poate fi comandat este nelimitat.

Prin intermediul acestei aplicatii, soferul poate vedea stadiul comenzii, iar dupa achizitionarea acesteia, exista si posibilitatea de a vedea care este data de incepere a valabilitatii si data de expirare.

Toti soferii romani sunt obligati sa isi achizitioneze rovinieta, pentru situatiile in care folosesc drumurile nationale in afara oraselor. In cazul in care un sofer circula fara sa achite taxa de drum, este posibil ca acesta sa plateasca o amenda care se majoreaza la fiecare trecere printr-un punct de control care sesizeaza neregula, chiar daca este vorba de aceeasi zi sau daca soferul a mai trecut deja prin acel loc.

Pretul unei roviniete difera de la caz la caz, in functie de tipul vehiculului si de perioada pentru care este achizitionata. Plata acesteia se face online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin banca cu ordin de plata.

Dupa ce este trimisa comanda pentru o rovinieta electronica prin intermediul aplicatiei de pe telefon, nu se recomanda ca soferul sa circule pe drumurile nationale inainte sa primeasca o confirmare a emiterii rovinietei, fie printr-un SMS, fie pe email.

Rovinietele sunt emise in intervalul luni-vineri, intre orele 8 si 16.30, cu exceptia sarbatorilor legale.

 

COMMENTS