Chevrolet paraseste piata din Europa la sfarsitul lui 2015

Ramura europeana   a General Motors va elimina Chevrolet din portofoliul sau pana la finalul anului 2015. Chevrolet500

Concernul american doreste consolidarea marcii care opereaza deja pe Batranul Continent si eliminarea costurilor aferente intretinerii a doua marci care se pozitioneaza pe acelasi segment. Concernul american va oferi in continuare reţeaua de servisare a marcii, reprezentantele fiind comune cu cele ale marcii Opel.

Anumite produse din gama Chevrolet, cum ar fi Corvette, vor fi prezente in continuare in oferta marcii americane de pe piata din Europa, asemenea in cazul anumitor modele din gama Cadillac. Doar in Rusia se vor mai vinde modele Chevrolet după 1 ianuarie 2016. Pe aceasta piata marca americana are o prezenta puternică iar intre marcile Opel si Chevrolet exista o diferenta notabila.

“Credem ca aceasta decizie este pozitiva pentru toate cele patru marci din portofoliul nostru european şi global, deoarece GM va beneficia de un Opel/Vauxhall mai puternic. Retragerea Chevrolet de pe această piata ne va ajuta sa acceleram progresele din regiune. Decizia nu are nicio legatura cu parteneriatul cu PSA. Pur si simplu renuntam la cota de piata de un procent inregistrata de Chevrolet in Europa, deoarece rezultatele financiare au fost dezastruoase”, a declarat Steve Girsky, vicepresedinte executiv al General Motors.

Cu 17 la suta au scazut livrarile de Chevrolet in octombrie. In acelasi timp Opel si divizia sa din Marea Britanie, Vauxhall, au avut un declin de numai trei procente in aceeasi perioada. Cele două marci cumuleaza o cota de piata de 6.7 procente in Europa. Cota de piata a Chevrolet a fost de 1.2 procente. In Chevrolet se vor face investitii pentru dezvoltarea altor modele, multumita fondurilor obtinute in urma eliminării costurilor de pe piata europeana.

“Asiguram clientii nostri ca vom oferi in continuare garantie, componente si servicii pentru vehiculele lor Chevrolet, precum si pentru modelele care vor fi achizitionate de astazi pana la sfarsitul anului 2015. Vrem să le multumim clientilor si dealerilor pentru loialitatea manifestata fata de marca Chevrolet in Europa”, a declarat Thomas Sedran, presedinte si managing director Chevrolet Europe. In Romania se va aplica aceeasi politica pentru marca Chevrolet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>