Comanda rca Rovinieta Asigurare locuinta Expirare RCA Contact

BINE AI VENIT!
Ai ajuns aici fiindca iti doresti un Casco de care sa fii multumit si care sa-ti ofere echilibrul perfect intre pret si calitate. Acum iti punem la dispozitie un calculator special prin intermediul caruia afli in doar 3 minute cat te costa polita. Spor la calculat!

  Ai nevoie
de ajutor?
  casco@asiguratorii.ro   021 / 9799

Totul despre polita de asigurare CASCO

calculator asigurari casco
Asigurarea Casco reprezinta o asigurare auto facultativa, spre deosebire de asigurarea de tip RCA, care este obligatorie. In timp ce polita RCA se incheie pentru a fi despagubite terte persoane care sunt afectate in cadrul unui accident auto, asigurarea Casco va despagubi daunele produse la propria masina a soferului care incheie respectiva asigurare, indiferent daca el este sau nu soferul vinovat. Mai trebuie stiut faptul ca polita RCA este obligatorie prin lege, in timp ce asigurarea Casco va fi incheiata de sofer doar daca doreste.

Daca un sofer este descoperit de politie fara o asigurare RCA valabila, el va plati o amenda, la care se adauga retinerea certificatului de inmatriculare, precum si a placutelor cu numerele de la masina. Ulterior, soferul primeste inapoi certificatul in momentul in care face dovada incheierii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto.

In schimb, daca nu incheie o asigurare Casco, nu este prevazuta pentru sofer nici un fel de sanctiune. O astfel de polita este insa importanta, deoarece aduce o multime de beneficii, dupa cum vom vedea in continuare. Soferii interesati pot incheia un Casco online, dupa ce afla care sunt preturile prin intermediul unui calculator Casco, iar cei care locuiesc in Bucuresti vor avea livrarea gratuita a politei la ei acasa.

De ce este nevoie de asigurari Casco?

Un prim motiv poate fi reprezentat de faptul ca o asigurare auto facultativa se incheie pentru masina soferului. Practic, beneficiarul despagubirilor va fi chiar posesorul politei, spre deosebire de RCA, unde despagubirile sunt platite catre o alta persoana, afectata in urma unui accident provocat de posesorul asigurarii obligatorii.

Pentru a fi sigur ca nu va fi nevoit sa plateasca din buzunar in momentul in care masina inregistreaza avarii, soferul poate incheia un Casco ieftin, iar responsabilitatea platii reparatiilor necesare revine companiei de asigurari.

Ce riscuri sunt acoperite de o asigurare CASCO?

O asigurare Casco va avea pe de o parte caracteristici comune, iar pe de alta parte caracteristici diferite de la o companie de asigurari la alta. Exista insa o serie de riscuri pe care le acopera orice asigurare auto facultativa, si anume:
- Avarii. In aceasta categorie intra: derapari, ciocniri, zgarieri, rasturnari, caderi in prapastie, caderea unor corpuri straine pe autovehicule, caderea unor corpuri straine pe autovehicule sau caderea masinii in apa
- Acte de vandalism, alte actiuni daunatoare facute de terte persoane
- Fenomene naturale, printre care se numara: avalanse, grindina, cutremure, alunecari de teren, care provoaca daune cu un anumit grad de gravitate masinii
- Furt (partial sau total) si tentativa de furt (in urma careia pot aparea de asemenea daune la diferite componente ale masinii, cum ar fi geamuri, incuietori, etc.)

Dincolo de aceste riscuri care sunt comune celor mai multi asiguratori, la cererea clientului, pot fi adaugate si diverse clauze speciale, pentru care asiguratul trebuie sa plateasca de cele mai multe ori o suma de bani suplimentara.

Ce fel de clauze speciale pot fi adaugate la ofertele Casco?

- furt partial care nu prezinta urme de efractie
-acte de vandalism (tulburari civile, revolte, greve, care duc la daune precum: zgarierieturi pe caroserie, spargerea geamurilor, stricarea incuietorilor, distrugerea anvelopelor)
- iesirea cu masina in afara drumurilor publice
- acumulare de apa la motor
- pierderea cheilor
- reintregirea automata de catre asigurator a sumei asigurate
-oferirea de despagubiri in contextul in care persoana raspunzatoare de producerea accidentului se afla la volanul masinii fara consimtamantul proprietarului masinii

Cine poate incheia o asigurare Casco?

Asigurarea Casco poate fi incheiata de orice sofer care detine o masina cu o vechime de cel mult 10 ani. Cele mai multe companii incheie contracte de asigurare Casco pentru masini care nu au depasit 8 ani vechime. Motivul este reprezentat de faptul ca un automobil care trece de o anumita "varsta" este mai predispus la aparitia de avarii si daune, astfel creste riscul de despagubire.

Cei care vor sa incheie asigurari Casco auto trebuie sa-i faca masinii o inspectie tehnica periodica (ITP-ul). Nici un asigurator nu va incheia polita de asigurare auto facultativa daca ITP-ul nu este realizat.

Tot inainte de incheierea asigurarii Casco este necesara si realizarea unei inspectii de risc, pe baza careia sunt observate si consemnate avariile deja existente ale masinii. Practic, asiguratorul nu este vinovat de anumite daune pe care masina le are la momentul incheierii asigurarii si, prin urmare, nu va despagubi respectivele daune.

Asiguratorul este obligat prin lege sa ofere despagubiri pe baza riscurilor cuprinse in contractul Casco. Totodata, tot prin lege, compania de asigurari poate refuza plata despagubirilor in momentul in care apar anumite situatii care anuleaza obligativitatea de a plati daune. De aceea, este important ca orice sofer care a incheiat un Casco sau care vrea sa incheie un astfel de contract cu o companie de asigurari sa fie atent la asa numitele "excluderi".

Ce excluderi exista in cazul unei polite CASCO?

Compania de asigurari auto nu va despagubi atunci cand:
- soferul sau o alta persoana a uitat masina descuiata sau cu cheia in contact
- proprietarul masinii nu a avut grija sa schimbe incuietorile portierelor sau nu s-a interesat ca sistemul de alarma sa fie intr-o stare de functionare buna in urma unei tentative de furt
- masina a suferit anumite avarii in urma unei competitii sportive (iar contractul nu prevede acoperirea unui astfel de risc la clauzele suplimentare)
- apar daune in cazul unor piese si componente de rezerva care nu fac parte din categoria de accesorii cu care masina este dotata de catre producator
- masina prezinta avarii care au aparut in urma patrunderii voite in zone cu apa
-soferul a provocat anumite daune sau un accident atunci cand se afla sub influenta alcoolului sau a unor substante stupefiante
- au fost provocate daune din cauza folosirii flacarii neprotejate sau a focului deschis in preajma autovehiculului care continea materiale inflamabile sau explozibile
- sunt constatate daune la jante, amortizoare sau la articulatiile autovehiculului si nu au fost avariate si alte componente
- soferul foloseste in continuare masina care prezinta probleme precum: spargerea baii de ulei, defectiuni la cutia de viteze, pana si altele.